Η στιγμή που κρατάς το ακριβότερο κλειδί του κόσμου! (+video)

Κάποια αυτοκίνητα είναι ακριβά. Πολύ ακριβά. Δεν ισχύει όμως και για το κλειδί τους αυτό. Το πρόβλημα έρχεται να λύσει η Awain.

Βρείτε μας στο

Είναι ένα… δράμα να έχεις ακριβό αυτοκίνητο και το κλειδί να είναι σαν όλων των άλλων αυτοκινήτων ή έστω να διαφέρει λίγο σχεδιαστικά. Αυτό το “δράμα” των ιδιοκτητών πανάκριβων πολυτελών αυτοκινήτων και supercars έρχεται να λύσει η Awain, κατασκευάζοντας ένα κλειδί που κοστίζει όσο και το αυτοκίνητο ή και πολύ παραπάνω καθώς φτάνει έως και τα 500.000 ευρώ!

Ναι καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Το κλειδί αυτό που βλέπετε στην εικόνα αλλά και στο video πιο κάτω, που ανέβασε στον λογαριασμό του ο διάσημος youtuber Shmee150 από το 11ο λεπτό και έπειτα, κοστίζει 500.000 ευρώ και για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται πολύτιμοι λίθοι, διαμάντια 34,5 καρατίων, 175 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων, δέρμα και πολύτιμα μέταλλα και ανήκει σε μία Bugatti Chiron.

Βέβαια, αν για κάποιους αυτό παραείναι ακριβό ή παράλογο, η Awain έχει και πάλι τη λύση, καθώς έχει και άλλα κλειδιά με χαμηλότερο κόστος, τα οποία ξεκινούν από τα 49.000 ευρώ μόνο…

Η Awain φτιάχνει εξατομικευμένα κλειδιά για μοντέλα όπως Aston Martin, Maserati, Rolls-Royce, Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, McLaren, Maybach και Mercedes-Benz τα οποία σύμφωνα με τον δημιουργό της αξίζει και μπορούν να στέκονται δίπλα σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα.

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος πίσω από την Awain; Ο δημιουργός της εταιρείας λέγεται Jalmari Mattila και εμπνεύστηκε την ιδέα όταν ήταν συντάκτης αυτοκινήτου. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά “οδηγώντας πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα, παρατήρησα πως ακόμη και τα πιο ακριβά και πολυτελή μοντέλα δεν είχαν ανάλογα κλειδιά. Δεν είχαν την ίδια ποιότητα κατασκευής με το αντίστοιχο αυτοκίνητο. Έτσι, σκέφτηκα πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Ζήτησα λοιπόν την βοήθεια του σχεδιαστή Leevi Markkula και το ωρολογοποιού Joakim Jokela και έτσι δημιούργησα την Awain”.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr