Η τιμή του υβριδικού VW Passat των 258 PS, που μπαίνει στην πρίζα (+video)

Το νέο, υβριδικό VW Passat που μπαίνει στην πρίζα βρίσκεται στην χώρα μας! Ας το δούμε αναλυτικά, μαζί με την τιμή του φυσικά.

Βρείτε μας στο

Η Volkswagen παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη, όγδοη γενιά του Passat, που θα είναι και το πρώτο μοντέλο της με το εξελιγμένο IQ.DRIVE. Κάτω από την “ομπρέλα” του IQ.DRIVE θα βρίσκονται όλες οι τεχνολογίες που εμπλέκονται στην αυτόνομη οδήγηση, όπως το Travel Assist, το οποίο καθιστά το Passat ικανό να κινηθεί μερικώς αυτόνομα από στάση έως και σε ταχύτητες που φτάνουν στα 210 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την ίδια τη VW, το ανανεωμένο Passat εφοδιάζεται με την πλέον εξελιγμένη μορφή του IQ.DRIVE, η οποία συνδυάζεται με το IQ.LIGHT και με φώτα τεχνολογίας Matrix LED.Το ανανεωμένο VW Passat όγδοης γενιάς είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει το νέο ψηφιακό cockpit MIB3 (Modular Infotainment Matrix) το οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζει και σύνδεση του αυτοκινήτου με το διαδίκτυο, ενώ εφοδιάζεται με εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης με real-time ενημερώσεις.

Δείτε εδώ τις προσφορές για τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW 

Αλλαγές υπάρχουν φυσικά και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Passat, το οποίο έχει να επιδείξει νέα υλικά, νέες επενδύσεις και χρωματικούς συνδυασμούς, ανασχεδιασμένα πάνελ θυρών, νέο τιμόνι και ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων. Οι γρίλιες των αεραγωγών εξακολουθούν να διατρέχουν το ταμπλό από άκρη σε άκρη, ενώ στο κέντρο και ψηλά στο ταμπλό δεν υπάρχει το κλασσικό αναλογικό ρολόι, καθώς τη θέση του έχει πάρει το όνομα του μοντέλου.

Το ανανεωμένο VW Passat διαθέτει και υβριδική, plug-in έκδοση (που μπαίνει στην πρίζα δηλαδή), η οποία φέρει την διακριτική ονομασία GTE με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων, με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ.

Δείτε εδώ όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην χώρα μας

Όσον αφορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτός είναι ένας TSI 1.4 λτ. ο οποίος αποδίδει 156 ίππους, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 ίππους (συνδυαστική ισχύς 218 PS). Η μέση ανακοινώσιμη κατανάλωσή του είναι στα 1,7 – 1,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων του είναι στα 36 γρ./χλμ. και φυσικά δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

H τιμή στην Ελλάδα, του Passat 1.4 TSI 218 PS GTE DSG6 όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι στα 53.700 ευρώ (38.578 ευρώ προ φόρων).