Η Volkswagen έρχεται στην Αστυπάλαια!

Όπως όλα δείχνουν, το deal ανάμεσα στην χώρα μας και την Volkswagen κλείδωσε και η γερμανική μάρκα έρχεται Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αστυπάλαια.

Βρείτε μας στο

Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης της Αστυπάλαιας θα υπογραφεί στο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας της χώρας μας με την Volkswagen, αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Σας έχουμε ενημερώσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό δημοσίευμά μας εδώ.

Όπως είχαμε γράψει και στο άρθρο μας παλαιότερα, η Volkswagen “ψάχνεται” για επενδύσει στο ελληνικό έδαφος και αυτό θα είναι το έναυσμα για διεύρυνση των επενδύσεων του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο προφανώς και είναι σύμφωνο με τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, “ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 το πρωί στην εκδήλωση για την πράσινη, καινοτομική επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια. Τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Herbert Diess.

Η Volkswagen, ύστερα από αρκετούς μήνες προεργασίας μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κατέληξε στην επιλογή της Αστυπάλαιας προκειμένου να υλοποιήσει το project Green & Sustainable Island. Το έργο επιμερίζεται σε φάσεις και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα, την παροχή γενναίων κινήτρων –πέραν αυτών που ούτως ή άλλως έχει θεσμοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση– για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων από ηλεκτροκίνητα οχήματα και την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό. Κατόπιν, θα «τρέξει» και το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί.”.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυπάλαια επελέγη έπειτα από αξιολόγηση περισσότερων ελληνικών νησιών από κλιμάκιο επιτελών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και πάντοτε σε διαβούλευση με τον κ. Κ. Φραγκογιάννη και τις κατά τόπους αρμόδιες αυτοδιοικητικές και άλλες αρχές.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr