Οικονομικός απολογισμός της FCA για το 2018

Η Fiat Chrysler Automobiles έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά δεδομένα του έτους που πέρασε, κατά το οποίο παρουσίασε αύξηση πωλήσεων και κερδοφορία

Όπως ανακοίνωσε η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), το κέρδος της κατά τη διάρκεια του 2018 έφτασε στα 3,6 δις ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 3%. Σε αυτό βοήθησε μια σειρά από παράγοντες όπως η παγκόσμια αύξηση πωλήσεων νέων οχημάτων κατά 102.000 αυτοκίνητα (σύνολο  4.482.000 ταξινομήσεων) και η αύξηση των καθαρών εσόδων κατά  4% (115,4 δις ευρώ).

Η FCA χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ως θετικά, καθώς πέραν της αύξησης πωλήσεων, αναβάθμισε και τον όγκο εργασιών της, εστιάζοντας στη δημιουργία συνεργασιών και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής δυναμικής της. Ενδεικτικά, αναφέρεται η ολοένα και μεγαλύτερη συνεργασία της φίρμας με την Waymo, μια από τις πιο μεγάλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr