Ηλεκτρικό ασθενοφόρο από την Nissan για την αγορά της Ιαπωνίας

Το ηλεκτρικό ασθενοφόρο από την Nissan είναι γεγονός και γίνεται μέρος της πρωτοβουλίας “Zero Emission Tokyo”. Ας το γνωρίσουμε.

Βρείτε μας στο

Η Nissan και η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Τόκιο ανακοίνωσαν μια νέα προσθήκη στο στόλο ασθενοφόρων του σταθμού της Πυροσβεστικής στο Ikebukuro. Αυτό είναι το Nissan NV400 Zero Emission το πρώτο ηλεκτρικό Ασθενοφόρο της Ιαπωνίας. Το όλο εγχείρημα είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Nissan, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο και της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο.

Δείτε ακόμη: Επιδότηση για ηλεκτρικά οχήματα ετοιμάζει η κυβέρνηση

“Η Nissan πιστεύει ακράδαντα στη βιώσιμη κινητικότητα και προσπαθεί να συνεισφέρει σε έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές και μηδενικά θανατηφόρα ατυχήματα”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, εντεταλμένος εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan. “Αυτό το έργο είναι ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα των προσπαθειών μας για να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον, στις τοπικές κοινότητες.”

Η ένταξη του πρώτου ασθενοφόρου EV στο στόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας “Zero Emission Tokyo”, της Mητροπολιτικής Kυβέρνησης του Τόκιο. Το Nissan EV Ambulance είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό φορείο που προσφέρει ευκολία στον χειρισμό, για το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Το ασθενοφόρο Nissan EV βασίζεται στο αμάξωμα ενός Nissan NV400 που έχει μετατραπεί για την περίσταση από την Autoworks Kyoto, σε πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς Ιαπωνικούς κανονισμούς. Ο στιβαρός και πρακτικός θάλαμος του ασθενοφόρου αναπτύχθηκε από την Gruau, ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Προδιαγραφές
Μήκος: 5.548 mm
Πλάτος: 2.070 mm
Ύψος: 2.499 mm
Μικτό βάρος οχήματος: 3,5 τόνοι
Αριθμός πληρώματος και επιβατών: 7
Κινητήρας EV: μέγιστη ισχύ εξόδου 55 κιλοβάτ, μέγιστη ροπή 220 Nm
Κύρια τροφοδοσία : μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 33 kWh, φόρτιση AC200 μέγιστο 7 kw, κανονική φόρτιση (Type 2)
Μπαταρία για ενεργοποίηση εξοπλισμού: χωρητικότητα 8kWh, φόρτιση AC100V 1,5 kW

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr