Ηλεκτρικό Toyota SUV προ των πυλών. Σύντομα η αποκάλυψη

Έπειτα από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Aygo στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας, η Toyota επιβεβαιώνει και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που έχει στα σκαριά.

Βρείτε μας στο
Toyota ηλεκτρικό SUV 2021

Με βάση τη νέα “ευέλικτη” πλατφόρμα e-TNGA η Toyota δημιούργησε ένα νέο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV “μεσαίου μεγέθους”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το οποίο έρχεται για να δείξει το δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Ιάπωνες αναφορικά με το ηλεκτρικό τους μέλλον. Αυτό είναι το δεύτερο νέο Toyota που κάνει την εμφάνιση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και μάλιστα πριν από το μοντέλο που ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρία για να διαδεχθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα της το Aygo (διαβάστε περισσότερα για το Aygo X Prologue εδώ).

Το νέο μοντέλο αναμένεται να το δούμε, λογικά υπό τη μορφή concept, στο ερχόμενο σαλόνι της Σανγκάης, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21-28 Απριλίου, όταν και θα έχουμε στα χέρια μας και τις πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Νέα Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition

Οι πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους πριν από ένα περίπου χρόνο και είναι ένα μοντέλο που οι Ιάπωνες εξελίσσουν σε συνεργασία με τη Subaru. Άλλωστε οι άνθρωποι της Subaru ήταν εκείνοι που αποκάλυψαν πρώτοι πως η παρουσίαση του δικού τους μοντέλου θα γινόταν το πρώτο μισό του 2021, με τις διαστάσεις του να το τοποθετούν κοντά στο Forester.

Subaru ηλεκτρικό SUV
Η σχεδιαστική μελέτη της Subaru

Πρόκειται για “παγκόσμιο” μοντέλο και αυτό σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο τουλάχιστον στις ασιατικές αλλά και τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνιση του και στη Β. Αμερική. Η νέα πλατφόρμα της Toyota επιτρέπει τη χρήση μπαταριών διαφορετικών μεγεθών, ενώ η κίνηση, ανάλογα και με τον αρθιμό των ηλεκτρικών μοτέρ θα μεταδίδεται εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Αυτό θα είναι το πρώτο σύγχρονο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota που θα πωλείται σε αγορές εκτός Κίνας με τους Ιάπωνες να κάνουν έτσι την είσοδο τους στη συγκεκριμένη κατηγορία.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr