Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η απόσυρση! Εσείς τι νομίζετε;

Το μέτρο της απόσυρσης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ήδη από την προηγούμενη χρονιά και σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Απόσυρση

Με την παγκόσμια κοινότητα να καταπολεμά των κορωνοϊό ο οικονομικός αντίκτυπος των μέτρων έχει αρχίσει να γίνεται κάτι παραπάνω από αισθητός στην αγορά αυτοκινήτου κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για “αντίμετρα”, εδώ και μήνες. Ένα από αυτά είναι και η απόσυρση φυσικά, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο και στην χώρα μας.

Το μέτρο της απόσυρσης, είναι ένα από εκείνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον κλάδο του αυτοκινήτου και εφαρμόστηκε με σχετική επιτυχία και κατά την οικονομική κρίση και ξεκίνησε το 2008-2009. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το έκαναν τότε πράξη βλέποντας τις πωλήσεις των αυτοκινήτων να αυξάνονται σημαντικά.

Για παράδειγμα και σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται σε σχετικό άρθρο του ευρωπαϊκού Automotive News, η γαλλική κυβέρνηση εφάρμοσε την απόσυρση το 2008 και είδε να πωλούνται περίπου 1,1 εκατ. με τη βοήθεια του μέτρου.


Στη Γερμανία, από την άλλη, τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα αφού ήταν μεγαλύτερο και το οικονομικό κίνητρο: 2.500 ευρώ έναντι 1.000 (και έπειτα 500) των Γάλλων για κάθε αυτοκίνητο. Τα κεφάλαια για την απόσυρση που είχαν δεσμεύσει οι Γερμανοί, ύψος 1,5 δισ. ευρώ, εξαντλήθηκαν εντός ολίγων εβδομάδων και έφτασαν τελικά τα πέντε δισ. ευρώ σε διάστημα περίπου τριών μηνών -Φεβρουάριος-Απρίλιος 2009.

Η Γερμανική αγορά για το 2009 παρουσίασε αύξηση 23% έναντι του 2008 με τις ταξινομήσεις να φτάνουν στα 3,81 εκατ. αυτοκίνητα. Την επόμενη χρονιά βέβαια οι ταξινομήσεις έπεσαν στα επίπεδα του 2008 αλλά ένα σημαντικό “φιλί ζωής” είχε δοθεί στη γερμανική αγορά αυτοκινήτου που επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς την αμέσως επόμενη χρονιά.

Η Ιταλία είχε ξεκινήσει το μέτρο της απόσυρσης πριν από την κρίση (το 2006) και το συνέχισε και κατά τη διάρκεια της. Έτσι είδε το 2007 να κλείνει με ιστορικό ρεκόρ ταξινομήσεων με την αγορά να κινείται -λογικά- πτωτικά τις δύο επόμενες χρονιές της μεγάλης ύφεσης.

Όλα τα προγράμματα απόσυρσης έγιναν με γνώμονα τη μείωση της κυκλοφορίας παλιότερων και πιο ρυπογόνων οχημάτων, όπως είχε γίνει και στη χώρα μας το 1991 και είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται σε μία χρονιά κατά 45%.

Σήμερα το μέτρο της απόσυρσης θα είχε περισσότερο ισοσταθμιστικό χαρακτήρα κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό. Η κυβέρνηση το είχε στα σχέδια της από το 2019 με στόχο να δώσει τη νέα χρονιά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που τελικά έγινε.

Πλέον ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι για απόσυρση όλων των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα παλαιάς τεχνολογίας και αντικατάστασή τους με νέα υβριδική ή ηλεκτρικά. Με τον κορωνοϊό αλλά και το περιβάλλον να φέρνουν νέα δεδομένα στο τραπέζι και το κράτος να παίρνει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, η απόσυρση θα μπορούσε να είναι μία ρεαλιστική λύση για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της χώρας μας, ειδικά αν γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να απευθύνεται σε εκείνη τη μερίδα του κοινού που αντιμετωπίζει ακόμη περισσότερες προκλήσεις σε οικονομικό επίπεδο.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]