Το νέο Toyota Yaris στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP (+video)

Μετά από αρκετό καιρό... απουσίας ο Euro NCAP επιστρέφει με δοκιμές πρόσκρουσης για το νέο Toyota Yaris. Δείτε πως τα πήγε.

Βρείτε μας στο

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης Euro NCAP επιστρέφει με τις δοκιμές πρόσκρουσης του πρώτου αυτοκινήτου που αξιολογείται με το ανανεωμένο πρωτόκολλο δοκιμών του 2020 και αυτό δεν είναι άλλο από το νέο Toyota Yaris.

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει το 1000άρι Toyota Yaris και εδώ την τιμή του κορυφαίου GR Yaris

Το τέταρτης γενιάς Yaris της Toyota είναι το πρώτο αυτοκίνητο που υποβλήθηκε σε μια ολοκαίνουργια δοκιμή μετωπικής όφσετ, η οποία αντικαθιστά εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1997. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις αλλαγές που περιλαμβάνουν οι νέες δοκιμές του Euro NCAP.

Το νέο Toyota Yaris σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς εκτός από εξαιρετική παθητική ασφάλεια, διαθέτει επίσης τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες αποφυγής πρόσκρουσης με το πακέτο Toyota Safety Sense.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Toyota για την κορυφαία βαθμολογία για το Yaris. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και είμαι ευγνώμων στα εργαστήρια και τους υπαλλήλους του Euro NCAP που εργάστηκαν σκληρά για να προσφέρουν ασφάλεια, ενώ παραμένουν ασφαλείς. Έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στις νέες πρακτικές εργασίας και είναι ευχάριστο το γεγονός πως το πρώτο αυτοκίνητο που είχε βαθμολογηθεί φέτος τα πήγε τόσο καλά».

Όσον αφορά την βαθμολογία του τώρα, το νέο Toyota Yaris συγκέντρωσε φυσικά πέντε αστέρια, ενώ στους επιμέρους τομείς πήρε: 86% στην προστασία επιβατών, 81% στην προστασία παιδιών, 78% στην προστασία ευπαθών χρηστών δρόμων (πεζοί, ποδηλάτες κλπ.) και 85% στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό video.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr