Κόστος θέρμανσης – Ελλάδα: Τι συμφέρει περισσότερο; Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρισμός ή τζάκι

Έρευνα σχετικά με το κόστος θέρμανσης στην Ελλάδα έκανε το ΕΜΠ. Τελικά τι συμφέρει περισσότερο; Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρισμός ή τζάκι;

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας και όχι μόνο και όπως είναι λογικό οι περισσότεροι πλέον αναζητούμε τον οικονομικότερο τρόπο για να… ζεσταθούμε. Τι είναι όμως οικονομικότερο; Σε αυτή την ερώτηση σχετικά με το κόστος θέρμανσης, ανάλογα με την τεχνολογία που επιλέγεται για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών, απαντά το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν την αύξηση του κόστους θέρμανσης για ένα νοικοκυριό στην Ελλάδα, ενώ όπως φαίνεται από την έρευνα την πιο ακριβή θέρμανση τη δίνει η ηλεκτρική ενέργεια και ακολουθεί το τζάκι ανοικτού θαλάμου, ενώ στην τρίτη θέση είναι το φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντοτε με τη μελέτη του ΕΜΠ, η ακριβότερη μέθοδος θέρμανσης είναι η συσκευή με ηλεκτρικές αντιστάσεις (ηλεκτρικός λέβητας) με ισχύ 1.200 KW, που εμφανίζει κόστος θερμικής ενέργειας 0,329 ευρώ/KWh και είναι κατά 153% ακριβότερη σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Η κατανάλωση 450KWh/σεζόν που είναι ισοδύναμη με κατανάλωση 516 λίτρων πετρελαίου κοστίζει 1.349 ευρώ, ενώ το κόστος επένδυσης, σύμφωνα με τη μελέτη είναι μη αποδοτικό.


Η δεύτερη πιο ακριβή μέθοδος θέρμανσης είναι τα τζάκια ανοικτού θαλάμου, με κόστος θερμικής ενέργειας 0,243 ευρώ/KWh, που είναι κατά 132% ακριβότερο από το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο. Καλύτερη απόδοση εμφανίζει το ενεργειακό τζάκι κλειστού θαλάμου (ενεργειακό) με κόστος θερμικής ενέργειας 0,121 ευρώ/KWh. Συνολικά για κατανάλωση 4500KWh ανά σεζόν με ανοικτό τζάκι θα δαπανηθούν 1.093 ευρώ ενώ με ενεργειακό τζάκι το κόστος θα είναι στα 546 ευρώ, ενώ η απόσβεση της επένδυσης γίνεται σε πάνω από 20 έτη.

Ακολουθεί το φυσικό αέριο (μετά την αύξηση της τιμής του φέτος), με το κόστος της θερμικής ενέργειας να ανέρχεται στα 0,16 ευρώ/KWh για αυτόνομο λέβητα και στα 0,169 ευρώ για κοινόχρηστο. Το φυσικό αέριο είναι από 23 έως 30% ακριβότερο σε σύγκριση με το λέβητα πετρελαίου. Για μια σεζόν και κατανάλωση 4500KWh θα χρειαστούν 761 ευρώ (οικιακό κοινόχρηστο στην Αττική). Σε ό,τι αφορά το κόστος επένδυσης για την εγκατάσταση αυτό ανέρχεται σε 3.910 ευρώ και η επένδυση χαρακτηρίζεται ως μη αποδοτική.

Η θέρμανση με λέβητα πετρελαίου παρουσιάζει κόστος θερμικής ενέργειας 0,13 ευρώ/KWh και για μία σεζόν ωφέλιμη θερμική ενέργεια 4500KWh θα απαιτηθούν 585 ευρώ. Το ποσό αυτό μειώνεται στα 404 ευρώ εάν ληφθεί υπόψη και η κρατική επιδότηση του επιδόματος θέρμανσης.

Φθηνότερα από το πετρέλαιο θέρμανσης είναι τα πέλετ ξύλου και η αντλία θερμότητας. Συγκεκριμένα για θέρμανση με λέβητα βιομάζας (πέλετ ξύλου) εμφανίζει κόστος θερμικής ενέργειας 0,097 ευρώ/KWh κόστος κατά 24,9% φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο. Για μία σεζόν (4500KWh) θα απαιτηθούν 438 ευρώ, ενώ το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 6930 ευρώ και αποσβαίνεται σε λιγότερο από 20 έτη.

Η αντλία θερμότητας εμφανίζει κόστος θερμικής ενέργειας στα 0,061 ευρώ/KWh και είναι κατά 53% φθηνότερη από το λέβητα πετρελαίου. Σε μία σεζόν (4500KWh) θα απαιτηθούν 263 ευρώ. Το κόστος επένδυσης ωστόσο είναι το μεγαλύτερο και φτάνει τα 8.370 ευρώ. Ωστόσο αποσβένεται σε λιγότερο από 20 έτη.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]