Με αυτό το Land Rover Defender… μένεις παντού!

Όχι, μην πάει ο νους σας στο "κακό". Μιλάμε για το νέο Defender 110 και τη σκηνή που παρουσίασε η Land Rover για την οροφή του!

Βρείτε μας στο
2020 Autohome Land Rover 110 τέντα οροφής

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες των Defender είναι σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα τους και αυτό ισχύει και για τη νέα γενιά του γνωστού βρετανικού μοντέλου που μπορεί να φτάσει παντού ή σχεδόν παντού. Αφού μπορεί να φτάσει και στα πλέον δυσπρόσιτα μέρη η Land Rover μας παρουσιάζει τώρα και τη νέα σκηνή οροφής που εξέλιξε αποκλειστικά για το 110, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους επιβαίνοντες του όχι μόνο να φτάσουν αλλά να μείνουν εκεί που θέλουν με άνεση.

Η νέα σκηνή οροφής, για την τελευταία γενιά του Denfender, εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ιταλική Autohome που θεωρείται σπεσιαλίστας στο είδος και πρώτη εταιρία παγκοσμίως στην παραγωγή αυτού του τύπου τέντας.

Στη νέα σκηνή οροφής για το Defender 110, η οποία περιλαμβάνει και ένα πλήρους μεγέθους στρώμα, μπορούν να κοιμηθούν με άνεση δύο ενήλικες. Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται επίσης μαξιλάρια, εσωτερικός LED φωτισμός αλλά και μια μικρή σκάλα από αλουμίνιο για να σκαρφαλώνετε με ασφάλεια στην οροφή του βρετανικού μοντέλου.

Όσο για την οροφή του Defender δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας με τη βρετανική εταιρία αναφέρει μέγιστο στατικό επιτρεπόμενο φορτίο τα 300 κιλά.

Όταν η οροφή είναι κλειστή προστατεύεται από σκληρό αεροδυναμικό κάλυμμα κατασκευασμένο από fiberglass, ενώ, με το άνοιγμα του, “ενεργοποιούνται” τα αμορτισέρ αερίου της τέντας και έτσι αυτή “στήνεται” εντός ολίγων δευτερολέπτων μόνη της. Το ύψος της φτάνει στα 1,5 μέτρα, το πλάτος της στα 1,3 μέτρα και το μήκος είναι 2,3 μέτρα. Η Land Rover αναφέρει πως η τιμή της τέντας οροφής της Autohome στην Ευρώπη ανέρχεται στα 3.081,96 ευρώ προ φόρων. Καλές περιπέτειες.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr