Το 2025 έκλεισε με μια σημαντική είδηση. Η χώρα κατέγραψε τη χαμηλότερη επίδοση θανατηφόρων τροχαίων στην ιστορία της. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 522 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.
Δείτε επίσης: Πάνω από 40.000 κλήσεις στις γιορτές – Αυτές ήταν οι πιο συχνές παραβάσεις
Σε σύγκριση με το 2024, όπου καταγράφηκαν 665 νεκροί, μιλάμε για μείωση 21,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση θανατηφόρων τροχαίων που έχει καταγραφεί ποτέ από χρονιά σε χρονιά στη χώρα. “Ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μέσα σε δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Μεταφορών, ψηφίσαμε τον αυστηροποιημένο Νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος απέδωσε στην πράξη. Καθοριστική ήταν και η εντατική αστυνόμευση”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην πρόληψη. Η εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα τα Σάββατα προσέφερε μια ασφαλή και αξιόπιστη εναλλακτική μετακίνησης, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Αλλά και η παράδοση νέων και ασφαλέστερων οδικών αξόνων, όπως ο Πάτρα–Πύργος, με τη δουλειά και τις ενέργειες του Υπουργού Χρίστου Δήμα αλλά και των προηγούμενων Υπουργών, ενισχύει συνολικά την οδική ασφάλεια.
Αυτή η βελτίωση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και εντός του 2026 με τη διεύρυνση του δικτύου καμερών, που καταγράφουν με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης οδικές παραβάσεις, διευκολύνοντας το έργο των αρχών και καθιερώνοντας μια κουλτούρα λογοδοσίας. Η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δεν είναι στατιστικό επίτευγμα. Είναι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν. Και αυτός είναι ο μόνος δείκτης που μας ενδιαφέρει να συνεχίσει να βελτιώνεται.