Μια πλωτή βίλα για να… γυρίσεις τις Κυκλάδες! (+videos)

Arkup Yacht! Αυτή είναι η ονομασία της πρώτης πλωτής βίλας στον κόσμο η οποία κοστίζει 5.000.000! Ας την δούμε σε videos.

Βρείτε μας στο

Το Arkup Yacht είναι μία η ιδέα των Γάλλων μηχανικών Derouin και Arnaud Luguet, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάμι, μια από τις περιοχές που θεωρούνται πιο ευάλωτες στις πλημμύρες λόγω της ανόδου των επιπέδων της θάλασσας.

Πρόκειται για ένα είδος “σπιτιού σκάφος” ή αλλιώς μία “πλωτή βίλα” που μπορεί να επιπλέει στο νερό ενώ ταυτόχρονα είναι πλήρως ανεξάρτητο.

Σε περίπτωση αύξησης της στάθμης των υδάτων ή τυφώνων, μπορεί ακόμη και να υψωθεί πάνω από το νερό χρησιμοποιώντας 4 υδραυλικές κολώνες που σταθεροποιούν το σπίτι στον πυθμένα της θάλασσας. Το υδραυλικό σύστημα ανεβάζει το Arkup πάνω από 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Arkup έχει τέσσερα πολυτελέστατα υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι, κουζίνα, μπάνια, αναδιπλούμενη γέφυρα και πολλά ακόμη πολυτελή χαρακτηριστικά. Είναι πλήρως επιπλωμένο με ένα μινιμαλιστικό και κομψό στυλ, ενώ συνδυάζει την απόλυτη πολυτέλεια με την πρακτικότητα.

Η οροφή καλύπτεται από ηλιακούς συλλέκτες, γεγονός που καθιστά πλήρως ανεξάρτητο από πλευράς ηλεκτρισμού. Το Arkup διαθέτει σύστημα συλλογής και καθαρισμού των ομβρίων υδάτων και δεξαμενή για την αποθήκευση γλυκού νερού.

Δες εδώ το Iguana X-100, που βγάζει ερπύστριες και πάει και σε στεριά και σε θάλασσα!

“Δεν μπορούμε να φτάσουμε την ικανότητα ναυσιπλοΐας και την ταχύτητα ενός γιοτ”, δήλωσαν οι δημιουργοί του, “δεν θα μπορούσατε να κάνετε κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Arkup στις Μπαχάμες ή στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, για παράδειγμα” συμπλήρωσαν. Και στις Κυκλάδες θα λέγαμε εμείς!

Πιο κάτω μπορούμε να δούμε και τα videos με το Arkup να πρωταγωνιστεί και γιατί όχι να… φανταστούμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτό!

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr