MINI Cooper SE: Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI (+video)

H MINI παρουσίασε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ονόματι Cooper SE. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Βρείτε μας στο


Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, ο COVID-19 όμως δεν ήταν ικανός να αναβάλει την παρουσίαση του ηλεκτρικού MINI Cooper SE. Μία παρουσίαση που έγινε διαδικτυακά και το www.traction.gr ήταν παρών για να μάθει όλα τα τελευταία στοιχεία για το μοντέλο της βρετανικής μάρκας.

Δείτε επίσης: Η τιμή του ηλεκτρικού MINI στην Ελλάδα

Βασισμένο στο τρίθυρο MINI, το Cooper SE έχει να επιδείξει νέα μάσκα εμπρός με λεπτομέρειες σε κίτρινο χρώμα και ειδικό το ειδικό σήμα που παραπέμπει σε… πρίζα, οι ζάντες του είναι ανασχεδιασμένες, στο πίσω δεξί φτερό υπάρχει η υποδοχή για την φόρτιση του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος μόνο το λογότυπο και η απουσία εξατμίσεων κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο.

Κάτω από το καπό του MINI Cooper SE βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Για το 0-100 χλμ./ώρα το ηλεκτρικό MINI χρειάζεται 7,3 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία από την οποία αντλεί την ενέργειά του ο ηλεκτροκινητήρας είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh και σύμφωνα με τη MINI χαρίζει αυτονομία 235-270 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τώρα τη φόρτισή του, μέσω ταχυφορτιστή 50 kW μπορεί να φτάσει στο 80% της σε 35 λεπτά, ενώ από κανονικό φορτιστή 11 kW, η μπαταρία χρειάζεται 2,5 ώρες για να φτάσει στο 80% και 3,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως.

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός πως η ύπαρξη μπαταριών δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο την ευρυχωρία της καμπίνας ή του χώρου αποσκευών με τον τελευταίο να παραμένει στα 211 λίτρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση των συμβατικών εκδόσεων και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 731 λίτρα.

Συνολικά πάντως το αυτοκίνητο είναι πιο ψηλό και πιο βαρύ από τα συμβατικά MINI με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πιο ψηλό για να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+18 χλστ.) το δάπεδο του αυτοκινήτου και επομένως οι μπαταρίες να είναι λιγότερο εκτεθειμένες σε χτυπήματα και πιο βαρύ λόγω των τελευταίων, καθώς η ζυγαριά σταματάει στα 1.365 κιλά.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια τη βρετανική μάρκα και το ηλεκτρικό MINI θα είναι οδηγικά το ίδιο δυναμικό με τα συμβατικά μοντέλα, κάτι στο οποίο έχει συνδράμει και το χαμηλότερο κέντρο βάρους (λόγω των μπαταριών και πάλι). Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιτρέπει επίσης στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος στις τρέχουσες οδικές συνθήκες και στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Τα MINI Driving Modes επιλέγονται μέσω ενός διακόπτη τοποθετημένου στη δεξιά πλευρά της μπάρας ελέγχου. Ο οδηγός του MINI Cooper SE μπορεί να επιλέξει από τέσσερα προφίλ. Το Sport mode διαφέρει από τη στάνταρ ρύθμιση MID, με μία πιο άμεση, χαρακτηριστική καμπύλη διεύθυνσης και άμεση απόκριση του συστήματος κίνησης. Τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης της ρύθμισης MID – όπου η έμφαση δίδεται στη άνεση – είναι ενεργά και στο GREEN mode, καθώς και στο νέο GREEN+ mode που δημιουργήθηκε ειδικά για το νέο MINI Cooper SE. Επιπλέον, το σύστημα κίνησης στα δύο τελευταία προφίλ είναι προσαρμοσμένο περισσότερο προς τη μέγιστη απόδοση. Σε
GREEN+ mode, πρόσθετες λειτουργίες άνεσης, όπως θέρμανση, κλιματισμός (A/C) και
θέρμανση καθισμάτων περιορίζονται ή απενεργοποιούνται με σκοπό την αύξηση της
αυτονομίας.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, το MINI Cooper SE διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με φώτα LED εμπρός και πίσω, Connected Navigation με οθόνη 6,5 ιντσών (προαιρετικά οθόνη 8,8 ιντσών στο Connected Navigation Plus) νέες επενδύσεις στο σαλόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων και φυσικά πάμπολλες δυνατότητες εξατομίκευσης, προκειμένου να το φέρετε στα… μέτρα σας.

Τέλος, η MINI συνοδεύει το ηλεκτρικό μοντέλο της και με μία εφαρμογή για smartphones στην οποία ο οδηγός μπορεί να δει πληροφορίες για την στάθμη της μπαταρίας, τον χρόνο φόρτισης που απομένει αλλά και στατιστικά κατανάλωσης, ενώ μπορεί επιπλέον να κορνάρει, να ανάψει τα φώτα να κλειδώσει/ξεκλειδώσει τις πόρτες, αλλά και να θέσει τον κλιματισμό σε λειτουργία. Όλα αυτά από το κινητό του.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr