Αυτό το MINI Countryman κοιτάζει την περιπέτεια “αφ’ υψηλού”

Με το νέο "πακέτο" βελτιώσεων της X-Raid, το MINI Countryman "βλέπει" τη διάθεση του οδηγού του για περιπέτεια με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Βρείτε μας στο
Mini countryman X-Raid 2020


Με πέντε νίκες στο ενεργητικό της η γερμανική και μπαρουτοκαπνισμένη στο Dakar X-Raid, μεταφέρει μέρος της τεχνογνωσίας της στο δρόμο με ένα νέο “πακέτο” μικρών αλλά σημαντικών βελτιώσεων για το MINI Countryman. Οι βελτιώσεις βοηθούν το μοντέλο της ΜΙΝΙ να αντιμετωπίσει τις εκτός δρόμου δυσκολίες με άλλον αέρα και μας έρχονται από την εργοστασιακή ομάδα της MINI.

Το πιο ουσιαστικό ίσως κομμάτι της βελτίωσης αφορά την αύξηση της απόστασης από το έδαφος του Countryman κατά τέσσερα εκατοστά με την τοποθέτηση κιτ ανύψωσης (lift kit) αλλά και λόγω των μεγαλύτερων σε διάμετρο διαιρούμενων ζαντών και των ελαστικών με τον περισσότερο χωμάτινο χαρακτήρα και το ψηλότερο προφίλ.

Στον εξοπλισμό του Countryman βλέπουμε επίσης να έχουν προστεθεί έξτρα προβολείς LED αλλά και μια αλουμινένια σχάρα οροφής για την μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού.

Οι αλλαγές της X-Raid μπορεί να μοιάζουν περιορισμένες, ωστόσο οι Γερμανοί… κάτι ξέρουν, ειδικά για τις ανάγκες του μέσου χρήστη, τη στιγμή που δεν ήθελαν να δημιουργήσουν ένα… εκτός δρόμους “τέρας” όπως είναι τα αγωνιστικά τους που έχουν κατακτήσει νίκες στο Dakar και όχι μόνο.

Η αγωνιστική ομάδα των Γερμανών χρησιμοποιεί πολιτικά MINI Countryman από το 2010 ως οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς προσωπικού μεταξύ των bivouacs. Tο μοντέλο της MINI διανύει χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο στους αγώνες που παίρνουν μέρος. Αυτές οι μικρές αλλαγές έλυσαν τα περισσότερα από προβλήματα που αντιμετώπιζε η X-Raid με τους κακοτράχαλους δρόμους και τα σκασμένα ελαστικά και τώρα βρίσκουν τον δρόμο τους για τα Countryman όλου του κόσμου. Πώς σας φαίνεται η πρόταση των Γερμανών;

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr