Μινιατούρα Bentley Continental GT με τιμή κανονικού αυτοκινήτου…

Με τιμή που θα ταίριαζε κάλλιστα σε ένα νέο μικρό και προσιτό... αυτοκίνητο η μινιατούρα της Bentley Continental GT κάνει το ντεμπούτο της.

Βρείτε μας στο
2020 Bentley Continental GT Μινιατούρα

Η πραγματική Bentley Continental GT είναι ένα grand tourer για πραγματικά γερά πορτοφόλια και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη νέα μινιατούρα της που παρουσίασαν οι Βρετανοί, σε κλίμακα 8:1.

Με τιμή που ανέρχεται στο εξωπραγματικό ποσό των 7.780 ευρώ (!) η χειροποίητη Continental GT μινιατούρα διαφέρει αρκετά από αντίστοιχα μοντέλα αυτού του μεγέθους. Με την παραγγελία της, η Bentley δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εξατομικεύσουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή τους, αναφορικά με το χρώμα αλλά και τις “επενδύσεις” στην καμπίνα του βρετανικού coupe, με παρόμοιο σχεδόν τρόπο όπως και στο κανονικών διαστάσεων μοντέλο: Από… ραφές και χρώμα για τα καθίσματα, έως και ζάντες και χρώμα αμαξώματος, όλα πιστά στο αυθεντικό μοντέλο.

Η πρόταση της Bentley φαίνεται να έρχεται ως “απάντηση” στο αντίστοιχο διαστάσεων μοντέλο που παρουσίασε η Rolls-Royce για την Cullinan. Για τη μινιατούρα SUV της Rolls Royce σας είχαμε μιλήσει εδώ.

Η “μικρή” Continental GT έχει μήκος 78 εκατοστά και αποτελείται από περισσότερα από 1.000 κομμάτια με στόχο την σχεδόν πιστή αναπαράσταση της “μεγάλης”. Για την ολοκλήρωση της απαιτούνται παράλληλα περί της 300 εργατοώρες.

Video: Δείτε πώς κατασκευάζεται η Bentley Continental GT

Και επειδή για τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων των τεσσάρων τροχών ακόμη και η μινιατούρα της Continental GT μοιάζει με ένα απρόσιτο όνειρο, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρίας τη συνοδεύουν και από μικρότερες σε κλίμακα εκδόσεις 1:43 και 1:64 με σαφώς πιο προσιτές τιμές στα 94,54 ευρώ και 13,35 ευρώ αντίστοιχα, στην Αγγλία. Χωρίς φυσικά τις επιλογές εξατομίκευσης του μεγαλύτερου σε μέγεθος μοντέλου.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr