Μοναδικό φινάλε για την παραγωγή της BMW i8

Η παραγωγή της i8 έφτασε στο τέλος της με την BMW να μας παρουσιάζει τα τελευταία 18 υβριδικά coupe της, το καθένα μοναδικό.

Βρείτε μας στο
2020 BMW i8 φινάλε παραγωγή

Η παραγωγή της BMW i8 στο εργοστάσιο των Βαυαρών στη Λειψία έφτασε στο τέλος της. Η αυλαία έπεσε με τα τελευταία 18 coupe της BMW να περνούν από τις πύλες του εργοστασίου υπό την παρουσία μάλιστα των μελλοντικών ιδιοκτητών τους.

Το ξεχωριστό σε αυτό το φινάλε παραγωγής για την BMW i8, βρίσκεται στη μοναδικότητα για καθένα από αυτά τα τελευταία 18 coupe: κάθε ένας από τους ιδιοκτήτες είχε παραγγείλει το coupe του σε ένα ξεχωριστό χρώμα που δεν υπήρχε στην παλέτα των Βαυαρών.

«Το επίπεδο εξατομίκευσης ενείχε υψηλές προκλήσεις σε επίπεδο logistics και διαδικασιών παραγωγής”, δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Hans-Peter Kemser. “Αλλά το εργοστάσιο παραγωγής μοντέλων BMW i απέδειξε για μία φορά ακόμα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.”

Οι Βαυαροί αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν σε αυτό το εγχείρημα ήταν να φτάσουν τα μοναδικά βαμμένα εξαρτήματα στο εργοστάσιο (κυριολεκτικά στο χέρι αναφέρει η BMW) από τους διάφορους προμηθευτές της, χωρίς να πάθουν κάτι, για την τελική συναρμολόγηση της i8.

Και καθώς κάθε εξάρτημα ήταν το μοναδικό που υπήρχε σε αυτή την απόχρωση και εξαιρετικά περίπλοκο να αναπαραχθεί, το όλο εγχείρημα απαιτούσε μέγιστη προσοχή και ακρίβεια τόσο σε επίπεδο logistics όσο και σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

“Για μία ακόμα φορά έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να ικανοποιούμε τα απαιτητικά πρότυπα και τις εξατομικευμένες προδιαγραφές των πελατών μας με μοναδικές λύσεις και απαράμιλλη επιδεξιότητα”, δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου Hans-Peter Kemser. “Η ολοκλήρωση της παραγωγής της BMW i8 με ένα τέτοιο φινάλε είναι κάτι για το οποίο είμαστε όλοι πολύ περήφανοι”. Οι τελευταίες 18 i8 φέρουν επίσης και ιδιαίτερα εξατομικευμένα εσωτερικά, όπως επένδυση Alcantara στα καθίσματα και το τιμόνι, ειδικές διακοσμητικές λωρίδες και ένθετα διακοσμητικά.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr