Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα κοντά στα σχολεία;

Έχει νόημα η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από τις γειτονιές που βρίσκονται σχολεία; Οι Βρετανοί λένε ναι και μάλιστα όχι μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας...

Βρείτε μας στο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα της απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από τις γειτονιές που βρίσκονται σχολεία; To βρετανικό ινστιτούτο υγείας έχει ήδη εκφράσει αυτή την ανησυχία του και, μάλιστα, όχι για λόγους οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Paul Cosford, διευθυντή του ινστιτούτου υγείας, εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα. Όπως δήλωσε στους Times, το μεγαλύτερο μέρος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών προέρχεται από τους ρύπους των οχημάτων.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά γυμνάζονται και περπατούν στον προαύλιο χώρο των σχολικών συγκροτημάτων, θα πρέπει να αποσυμφορηθεί το τοπικό περιβάλλον από αυτοκίνητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Έρευνα: Οι οδηγοί βλέπουν τις μοτοσικλέτες αλλά το ξεχνάνε!

Μάλιστα, τονίζεται ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί είναι η τιμωρία των οδηγών που σταθμεύουν για μικρό χρονικό διάστημα κοντά σε σχολεία χωρίς να σβήσουν τον κινητήρα. Επιπλέον, πρέπει να αφαιρεθούν τα «σαμαράκια» για τη μείωση της ταχύτητας. Ο λόγος είναι ότι προκαλούν αυξομείωση της ταχύτητας που μεγιστοποιεί τις εκπομπές ρύπων.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έκθεσης είναι ότι ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέεται με τον θάνατο 40.000 ανθρώπων ετησίως. Πιστεύετε ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από τα σχολειά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πραγματοποιηθεί αυτή η σκέψη, θα λειτουργήσει θετικά και για την οδική ασφάλεια των παιδιών.