Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα NAWA Racer, αποτελεί προϊόν εξέλιξης της NAWA Technologies μια εταιρείας που φαίνεται να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων αναφορικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και ακόμη περισσότερο με τους υπερπυκνωτές.
Δείτε επίσης: Ο Pol Tarres σε νέες αναζητήσεις που κόβουν την ανάσα (video)
Οι υπερπυκνωτές είναι και το πεδίο αυθεντίας της NAWA και αυτοί που κάνουν την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα τους τόσο ξεχωριστή καθώς συνδυάζονται για πρώτη φορά στον κόσμο των δύο τροχών με μια “συμβατική” μπαταρία ιόντων λιθίου και προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρεία αδιαμφισβήτητα οφέλη.
Η υβριδική πηγή ενέργειας της NAWA Racer είναι σημαντικά ελαφρύτερη σε σχέση με μια συμβατική μπαταρία ιόντων λιθίου και εκεί που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι στο αστικό περιβάλλον. Με τους υπερπυκνωτές να μπορούν να φορτίζονται άμεσα και πολύ πιο γρήγορα έναντι μια μπαταρίας, η Racer τους αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό εντός των τειχών και διπλασιάζει έτσι επί της ουσίας την αυτονομία της στα 300 χλμ., έναντι των 150 χλμ. που προσφέρει η μπαταρία των 9 kWh που χρησιμοποιεί. Ο υπερπυκνωτής των δέκα κιλών και 0,1 kWh φορτίζει κατά την επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας.
Η NAWA Racer οφείλει το χαμηλό βάρος της, εκτός από τον υπερπυκνωτή και στην εκτεταμένη παρουσία ανθρακονημάτων, από τα οποία έχει κατασκευαστεί τόσο το πλαίσιο της όσο και το ψαλίδι. Να σημειωθεί ότι ο υπερπυκνωτής των Γάλλων προσφέρει 10 φορές περισσότερη δύναμη από τους υπάρχοντες αντίστοιχους του ανταγωνισμού αλλά και πέντε φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος.
Διαβάστε επίσης – Mosphera: Το ηλεκτρικό scooter-πατίνι των κομάντο! (+video)
Με τη NAWA να χρησιμοποιεί τη μοτοσικλέτα που θα παρουσιαστεί στην φετινή EIMCA, ως μέσο επίδειξης για τις τεχνολογίες της (η υβριδική της μπαταρία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ηλεκτρικού οχήματος, σύμφωνα με τους ίδιους), κανείς δεν γνωρίζει σε αυτό το σημείο, αν τελικά η Racer θα δει το φως της παραγωγής. Ωστόσο, οι άνθρωποι της γαλλικής εταιρείας κάνουν λόγο για ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τον όμιλο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Faar, τη θυγατρική του Pronergy, με τη σχεδίαση να πραγματοποιείται από την AKKA Technologies και τις δοκιμές εξέλιξης να έχει αναλάβει ο κορεάτικος όμιλος YSY.