Νέα έκδοση Bugatti Chiron Noire, ένας ωκεανός από carbon fiber

Με παραγωγή ούτως ή άλλως περιορισμένη, η Bugatti παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις της Chiron με την ταιριαστή στα ανθρακονήματα τους ονομασία Noire.

Βρείτε μας στο
Bugatti Chiron Noire Edition

H δύο ειδικές εκδόσεις της πανίσχυρης Chiron έρχονται ως συνέχεια της μοναδικής Bugatti La Voiture Noire, του “Μαύρου Αυτοκινήτου”, του πανάκριβου hypercar των 16.700.000 ευρώ που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο και βασίζεται στην Chiron. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτίνει φόρο τιμής στην ομώνυμη Type 57 SC του Jean Bugatti, που κατασκευάστηκε το 1936-1938 σε μόλις τέσσερα αντίτυπα. Η τύχη της αγνοείται από τον 2ο Π.Π.

Η νέα έκδοση της Chiron θα παραχθεί σε μόλις 20 κομμάτια στις εκδόσεις “Noire Élégance” και “Noire Sportive”.

Η Élégance ξεχωρίζει για το μαύρο γυαλιστερό της αμάξωμα που καλύπτεται από ανθρακονήματα τη στιγμή που η γρίλια της διάσημης μάσκας της εταιρίας φέρει νέο μοτίβο. Παράλληλα το σήμα της Bugatti είναι σε αυτή την περίπτωση κατασκευασμένο από ατόφιο ασήμι και έχει τοποθετηθεί πάνω στη γρίλια. Από carbon fiber είναι παράλληλα το κάλυμμα του εσωτερικού καθρέπτη και εκείνο του κινητήρα, ενώ στο τελευταίο δίνει παρουσία και το βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Το μαύρο κυριαρχεί και στο εσωτερικό της ειδικής έκδοσης με ελάχιστα μέρη του να είναι καλυμμένα από αλουμίνιο σε σατινέ φινίρισμα.

Η έκδοση Noire Sportive διαφέρει από την Élégance ως προς το ματ φινίρισμα των ανθρακονημάτων που καλύπτουν το αμάξωμα της, αλλά και την αντίστοιχη βαφή που βλέπουμε σε τροχούς, εμπρός σπόιλερ και στην γρίλια του ψυγείου. Στο ίδιο χρώμα είναι και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης που έχει κατασκευαστεί από τιτάνιο, όπως και κάποια από τα ορατά μέρη του πανίσχυρου 16κύλινδρου κινητήρα των οχτώ λίτρων και 1.500 ίππων. Και στις δύο περιπτώσεις η εικόνα συμπληρώνεται από τα ανάλογα σήματα Noir τόσο εκτός όσο και εντός.

Για εκείνους που δεν καταφέρουν να κλείσουν ένα από τα αντίτυπα της ειδικής έκδοσης, η Bugatti μπορεί να κάνει τις παραπάνω αλλαγές και σε μία “απλή” Chiron Sport έναντι 100.000.

Οι νέες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες για παράδοση από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 με τιμή για την στάνταρ έκδοση τα 3.000.000 ευρώ χωρίς φόρους.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr