Για δεύτερη εβδομάδα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε βεβαιώσεις παραβάσεις σε οδηγούς πατινιών στο κέντρο της Αττικής. Ο απολογισμός της επιχείρησης “πατίνια” περιλάμβανε μεταξύ άλλων μη χρήση προστατευτικού κράνους, αλλά και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Πάμε να δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αλλά και το video που δημοσιεύθηκε.
Δείτε επίσης: Υβριδικό SUV με αυτόματο κιβώτιο και 5,3 λτ./100 χλμ. – 31.494 ευρώ και 0,9% επιτόκιο
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο τροχονομικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής/Γ.Α.Δ.Α. για την πρόληψη της οδήγησης Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) χωρίς τη χρήση προστατευτικού κράνους και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, πραγματοποιήθηκε από πρώτες πρωινές ώρες της 7 Μαΐου 2026 έως πρώτες πρωινές ώρες της 11-5-2026, ειδική εξόρμηση αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο του Νομού Αττικής.
Πρόστιμα για κράνος και αλκοόλ
Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 340 έλεγχοι σε οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου του Νομού Αττικής, όπου βεβαιώθηκαν 206 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 8 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης από οδηγούς Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.). Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.