Νέο Renault Clio: Αποκαλύψεων συνέχεια… (+video)

Αφού έκανε την αρχή με το πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό, η Renault  δημοσιοποίησε τις πρώτες εικόνες του νέου Clio.

Βρείτε μας στο

Η στιγμή της παρουσίασης της 5ης γενιάς του Renault Clio πλησιάζει και η γαλλική φίρμα μας προσφέρει εικόνες από τα… προσεχώς, φέρνοντας αυτή τη φορά στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες εξωτερικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Βέβαια, για να δούμε το Clio στην ελληνική αγορά χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή, καθώς αυτό αναμένεται να συμβεί το φθινόπωρο.

Η ιστορία του Renault Clio ξεκινά στα 1990 και η γαλλική εταιρεία, φρόντισε ώστε η 5η γενιά να μην ξεχνά τις ρίζες της, έχοντας διατηρήσει χαρακτηριστικά από όλους τους προκατόχους του μοντέλου. Ανανεωμένο σχεδιαστικά, με πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό και διαθέτοντας τεχνολογικά συστήματα μεγαλύτερων κατηγοριών, το νέο Clio αναβαθμίστηκε περαιτέρω, για να σταθεί απέναντι στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Το επιτυχημένο γαλλικό supermini, που μετρά περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις  παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έχει κεντρική θέση στη νέα στρατηγική του Groupe Renault, που ονομάζεται Drive the Future (2017-2022). Το νέο Clio γίνεται το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει ως βάση τη νέα πλατφόρμα CMF-B, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις στο εγγύς μέλλον.

Με αισθητές αλλαγές στην εμφάνιση

Το νέο Renault Clio διαθέτει αρκετές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Παρά το γεγονός ότι είναι κατά 14 χιλιοστά μικρότερο, η εκμετάλλευση χώρου που προσφέρει η νέα πλατφόρμα το καθιστά, σύμφωνα με τη Renault, πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το πλαίσιο έχει χαμηλώσει κατά 30 χιλιοστά, προσφέροντας καλύτερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη αεροδυναμική, που μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

Τα φώτα εμπρός και πίσω διαθέτουν τεχνολογία LED και έχουν το χαρακτηριστικό φωτεινό σχέδιο C-Shape, που είναι κοινό σε όλα τα μοντέλα της Renault. Το νέο Renault Clio θα διατίθεται σε 11 χρωματισμούς αμαξώματος και 3 πακέτα εξατομίκευσης, ενώ ο σπορ χαρακτήρας του τονίζεται από τη χρήση εκτροπέων αέρα (σπόιλερ) στους θόλους των εμπρός τροχών, για πρώτη φορά.

Τέλος, έμφαση έχει δοθεί σε λεπτομέρειες όπως  η κεραία που θυμίζει πτερύγιο καρχαρία και η προσθήκη χρωμίου στο χώρο γύρω από τα παράθυρα. Ακόμη, οι πλευρικές κολώνες και οι χειρολαβές της πίσω πόρτας έχουν γυαλιστερό φινίρισμα μαύρου χρώματος, ενώ το λογότυπο του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί σε χρωμιωμένο διακοσμητικό.

Άλλωστε, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και οι Γάλλοι το γνωρίζουν πολύ καλά…

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr