Νέο Renault Scenic: Διαβάστε τα πάντα για αυτό και δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Το νέο Renault Scenic βρίσκεται πλέον στην χώρα μας. Δείτε το σε επίσημες εικόνες και διαβάστε περισσότερα για αυτό και την τιμή του.

Βρείτε μας στο

Το δημοφιλές πολυμορφικό μοντέλο Renault Scenic, το οποίο φέτος κλείνει 25 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, βρίσκεται πλέον στην 4η γενιά του και ξεκινά και επίσημα την εμπορική καριέρα του στην χώρα μας.Το Renault Scenic 4ης γενιάς έχει να επιδείξει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, σε όλες τις εκδόσεις, που αποτελούν παγκόσμια πρωτιά για την κατηγορία, διαθέτει πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό με 63 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα του και 572 λίτρα χώρου αποσκευών, σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel και φυσικά τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης, όπως τα Συστήματα Ενεργού Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης με αναγνώριση πεζών, Αναγνώρισης Πινακίδων Οδικής Κυκλοφορίας, Προειδοποίησης Εκτροπής από τη Λωρίδα, που υπάρχουν στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, στη χώρα μας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Renault Scenic έχει ήδη πάρει 5 αστέρια στα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης νέων ευρωπαϊκών μοντέλων, Euro NCAP.

Κάτω από το καπό του, στην έκδοση βενζίνης συναντάμε τον 4κύλινδρο turbo 1.3 TCe που αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων. Η επίσημη μέση κατανάλωση είναι στα 5,5 λτ./ 100 χλμ. έχει τελική ταχύτητα 196 χλμ./ώρα και το 0-100 έρχεται σε μόλις 9,6 δλ. (έκδοση EDC).

Από την άλλη η έκδοση diesel εφοδιάζεται με τον 1.7 Blue dCi που αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται ή με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 6 σχέσεων. Όσον αφορά τη μέση, εργοστασιακή κατανάλωσή του, αυτή είναι στα 4,3 λτ./ 100 χλμ.

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή του Renault Scenic, καθώς διατίθεται στην ελληνική αγορά στην πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση INTENS, με τιμή από 28.190 για την έκδοση βενζίνης με χειροκίνητο κιβώτιο.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr