Νέο Toyota Yaris: Επίσημες εικόνες και videos. Πότε έρχεται Ελλάδα

Η Toyota παρουσίασε το νέο Yaris το οποίο θα λανσαριστεί το Φθινόπωρο του 2020 στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην χώρα μας.

Βρείτε μας στο
νέο toyota yaris

Το νέο Toyota Yaris είναι γεγονός και μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, το οποίο πλέον εισέρχεται στην τέταρτη γενιά του. Η πρώτη γενιά Yaris δημιουργήθηκε το 1999 ως αυτοκίνητο που θα χρησίμευε ως παγκόσμιο πρότυπο για τα μικρά μοντέλα, ενώ πλέον έχει πουλήσει περισσότερα από 4.000.000 αυτοκίνητα.

Αυτή τη φορά η ιαπωνική μάρκα έχει σχεδιάσει εκ νέου την πλατφόρμα και όλα τα βασικά εξαρτήματα (διαβάστε εδώ περισσότερα για τη νέα πλατφόρμα της Toyota στην οποία θα βασίζεται και το Yaris), συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και της ανάρτησης.

Σκοπός των Ιαπώνων μηχανικών ήταν με αυτό τον τρόπο να επιτύχουν καλύτερη εκμετάλλευση χώρων για επιβάτες και αποσκευές, καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη οδική συμπεριφορά όπως λένε.

Εκτός από το ελαφρύ αλλά εξαιρετικά άκαμπτο νέο πλαίσιο, το οποίο εκτός των παραπάνω προσφέρει στο αυτοκίνητο και χαμηλότερο κέντρο βάρους, το νέο Yaris θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων. Κάτω από το καπό του θα έχει τον εξελιγμένο από την αρχή τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα Dynamic Force 1.5 λίτρων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο Direct Shift-CVT, τον 1.5 λίτρων με υβριδικό σύστημα νέας γενιάς και τον βελτιωμένο, επίσης τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο CVT (ακόμη η Toyota δεν έδωσε στην δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για τους κινητήρες της).

Μάλιστα το νέο Yaris θα προσφέρεται με το σύστημα E-Four (ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης), με την ίδια την Toyota να λέει πως χρησιμοποιεί για πρώτη φορά αυτό το σύστημα σε μικρό αυτοκίνητο (στην αγορά της Ιαπωνίας αρχικά, παραμένοντας άγνωστο αν το τετρακίνητο Yaris θα το δούμε και σε άλλες αγορές). Το αυτοκίνητο φυσικά συνοδεύεται από το Toyota Safety Sense, το οποίο έχει επεκταθεί για να ανιχνεύει τα οχήματα που κινούνται περιμετρικά του αμαξώματος του Yaris, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Ο επικεφαλής μηχανικός Yasunori Suezawa, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του νέου Yaris, είπε: “το νέο Yaris σηματοδοτεί την 20ή επέτειο από την παρουσίαση του πρώτου Yaris, έτσι θέλαμε να κατασκευάσουμε ένα μικρό αυτοκίνητο νέας γενιάς που ξεπερνά τις προκαταλήψεις των πελατών για την κατηγορία. Τα μικρά αυτοκίνητα οδηγούνται από πολλούς ανθρώπους, οπότε το να προσφέρουμε μια ευχάριστης οδηγική εμπειρία αποτέλεσε προτεραιότητα”.

Όσον αφορά την εμφάνισή του, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, το νέο Yaris υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, όντας πιο δυναμικό και με στοιχεία που έχουμε δει τόσο στο C-HR όσο και στο Corolla. Το νέο Toyota Yaris θα προσφέρεται σε 12 χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του νεοσύστατου Ice Pink Metallic και του Coral Crystal Shine, ενώ θα διατίθεται επίσης και με διχρωμία με άσπρη ή μαύρη οροφή.

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι ποιοτικότερο και πολύ εργονομικότερο, χωρίς να θυσιάζεται η πρακτικότητα και η ευρυχωρία. Higlight του φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το Head-up display και η οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα πρώτα επίσημα videos της Toyota για το νέο Yaris.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr