Νέο VW Golf: Σε εκδόσεις με 300+ ίππους

Ξέρετε πόσα άλογα θα βγάζει το νέο Volkswagen Golf GTI; Μία διαρροή φωτογραφίας ήταν ικανή για να μάθουμε την ιπποδύναμή του!

Βρείτε μας στο

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση του Volkswagen Golf GTI να έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, αλλά η ιπποδύναμή του διέρρευσε. Η φωτογραφία που «είδε» κατά λάθος το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει την ισχύ όλων των γρήγορων εκδόσεων της 8ης γενιάς του δημοφιλούς hatch-back.

Σύμφωνα με την εικόνα, το επόμενο Volkswagen Golf GTI θα εξοπλίζεται με 2λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 241 ίππων, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση GTI TCR θα αγγίζει τα 300 άλογα. H πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι ήδη γνωστό ότι δεν θα απουσιάζει από τη γκάμα, με τον επίσης 2λιτρο TDI να αποδίδει εν τέλει 200 ίππους.

Η γκάμα συνεχίζεται με το υβριδικό Volkswagen Golf GTE των 245 ίππων, ισχύς που προκύπτει συνδυαστικά από τον 1.400άρη TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα. Στην κορυφή της γκάμας με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα βρίσκεται το Golf R, το οποίο θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Οι Γερμανοί αύξησαν την ιπποδύναμη κατά 23 ίππους, έτσι ο 2λιτρος TSI θα αποδίδει πλέον 333 ίππους.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τη δημοσίευση της ιπποδύναμης των ισχυρών Golf 8ης γενιας, διέρρευσε στο διαδίκτυο και μία φωτογραφία που αποκαλύπτει το πίσω μέρος του GTI. Χωρίς ίχνος καμουφλάζ, εμφανής είναι ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ εντυπωσιακή είναι και η μαύρη αεροτομή.