Ανανέωση για το VW Passat

Το Passat είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό αυτοκίνητο για την VW, καθώς σε λίγο καιρό θα ξεπεράσει τις 30.000.000 πωλήσεις. Και αυτό θα το πετύχει με τη βοήθεια της ανανεωμένης 8ης γενιάς του.

Βρείτε μας στο

Η Volkswagen παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη, όγδοη γενιά του Passat, που θα είναι και το πρώτο μοντέλο της με το εξελιγμένο IQ.DRIVE. Κάτω από την “ομπρέλα” του IQ.DRIVE θα βρίσκονται όλες οι τεχνολογίες που εμπλέκονται στην αυτόνομη οδήγηση, όπως το Travel Assist, το οποίο καθιστά το Passat ικανό να κινηθεί μερικώς αυτόνομα από στάση έως και σε ταχύτητες που φτάνουν στα 210 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την ίδια τη VW, το ανανεωμένο Passat εφοδιάζεται με την πλέον εξελιγμένη μορφή του IQ.DRIVE, η οποία συνδυάζεται με το IQ.LIGHT και με φώτα τεχνολογίας Matrix LED.

Το ανανεωμένο VW Passat όγδοης γενιάς είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει το νέο ψηφιακό cockpit MIB3 (Modular Infotainment Matrix) το οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζει και σύνδεση του αυτοκινήτου με το διαδίκτυο, ενώ εφοδιάζεται με εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης με real-time ενημερώσεις.

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο VW Passat έχει ακολουθήσει εξελικτική προσέγγιση και όχι ρηξικέλευθες αλλαγές, παρουσιάζοντας μία πιο σύγχρονη αισθητικά εκδοχή του προκατόχου του. Αυτό ισχύει για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος, καθώς εκτός από σεντάν, το Passat θα διατίθεται ως Variant (station wagon) και All Track (με αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 172 χλστ. και τετρακίνηση 4MOTION). Το αυτοκίνητο είναι ανασχεδιασμένο τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του, τα φώτα LED είναι νέα, υπάρχουν νέες χρωματικές επιλογές αλλά και νέες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή 19 ιντσών.

Αλλαγές υπάρχουν φυσικά και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Passat, το οποίο έχει να επιδείξει νέα υλικά, νέες επενδύσεις και χρωματικούς συνδυασμούς, ανασχεδιασμένα πάνελ θυρών, νέο τιμόνι και ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων. Οι γρίλιες των αεραγωγών εξακολουθούν να διατρέχουν το ταμπλό από άκρη σε άκρη, ενώ στο κέντρο και ψηλά στο ταμπλό δεν υπάρχει το κλασσικό αναλογικό ρολόι, καθώς τη θέση του έχει πάρει το όνομα του μοντέλου.

Το ανανεωμένο VW Passat θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του τον ερχόμενο Μάιο και η γκάμα του θα είναι πλήρης από το λανσάρισμά του. Συγκεκριμένα, θα διαθέτει υβριδική plug-in έκδοση με συνδυαστική ισχύ 218 ίππων (ονόματι GTE με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ.), τρεις εκδόσεις βενζίνης και τέσσερις εκδόσεις πετρελαίου.

Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι 1.5 TSI με 150 ίππους και 2.0 λτ. TSI με 190 και 272 ίππους. Από την άλλη, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα είναι οι 1.6 λτ. 120 ίππων και 2.0 TDI Evo σε εκδόσεις με 150, 190 ή 240 ίππους.