Ο δήμος της Αττικής που απέκτησε ηλεκτρικό Nissan e-NV200 Evalia

O Δήμος Ιλίου ενισχύει τις κοινωνικές υπηρεσίες του με το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan e-NV200 Evalia. Ας δούμε ποια θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου.

Βρείτε μας στο

Πρόσφατα ο Δήμος Ιλίου προμηθεύτηκε ένα Nissan e-NV200 Evalia, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αναβάθμισης του στόλου του και με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην συνείδηση των υπαλλήλων και των δημοτών του. Το συγκεκριμένο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ενταχθεί στον στόλο των οχημάτων της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν e-NV200 της Nissan συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του βαν Nissan NV200 με αυτά του ηλεκτρικού Nissan LEAF (την δοκιμή του οποίου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), προσφέροντας στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ένα ελαφρύ φορτηγό μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το Nissan e-NV200 μπορεί να διανύσει έως 301 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση (μέτρηση αστικού κύκλου WLTP). Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να επιλέξουν δύο εκδόσεις: το e-NV200 van και το e-NV200 Evalia. Και οι δύο διαθέτουν ένα ευπροσάρμοστο εσωτερικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τον χώρο και τα καθίσματα, με βάση τις ανάγκες τους. Το ηλεκτροκίνητο φορτηγό e-NV200 είναι εύκολο να φορτωθεί, καθώς το δάπεδο της καρότσας απέχει μόλις 52 εκατοστά από το έδαφος.

Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701 κιλά. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.

Το Nissan e-NV200, όπως και το e-Evalia, είναι εξοπλισμένο με την μπαταρία των 40Kwh, με τις λιανικές τιμές τους προ φόρων (Λ.Τ.Π.Φ.) να ξεκινούν από 29.427€ και 29.984€ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση (διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ), δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ενός ηλεκτρικού μοντέλου Nissan, σε αρκετά συμφέρουσες τιμές (με επιδότηση στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).