Ο κινητήρας που μπαίνει σε Fiat & Jeep έφτασε τις 100.000 μονάδες

Η Fiat ανακοίνωσε πως η παραγωγή του νέου κινητήρα Turbo FireFly έφτασε τις 100.000 μονάδες, λίγους μήνες μετά την παρουσίασή του.

Βρείτε μας στο

Λίγους μήνες μετά την παρουσίασή του, ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων. Ο κινητήρας κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής στο Bielsko-Biala της Πολωνίας. Ένα εργοστάσιο που αποτελεί μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού. Ο 100.000ός κινητήρας είναι ένας Turbo FireFly 1.0 λτ. (παράγεται και σε 1.3 λτ.).

Οι κινητήρες Turbo FireFly είναι διαθέσιμοι στα Fiat 500X και Jeep Renegade και συνδυάζουν σύμφωνα με τη Fiat επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2. Ενδεικτικά, στην ανακοίνωσή της η Fiat αναφέρει πως οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνους, ενώ τονίζει πως τα μοτέρ αυτής της τεχνολογίας είναι τα πιο συμπαγή και φιλικά προς το περιβάλλον που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλα της.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ανθεκτικότητα και στην αξιοπιστία των κινητήρων Turbo FireFly, με τη Fiat να υπογραμμίζει πως τα μοτέρ της πριν βγουν στην παραγωγή δοκιμάστηκαν για 75.000 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης, 60.000 ώρες σε εκτός δρόμου οδήγηση και 5.000.000 χλμ. σε διάφορες συνθήκες σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του κινητήρα, αυτός έχει γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό κοινών μηχανικών μερών για τις διάφορες εκδόσεις, καλύτερη οργάνωση της γραμμής παραγωγής και ευελιξία όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις με τη δημιουργία υβριδικών συστημάτων.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr