Ολική επαναφορά για τη Williams F1 (+video)

Η βρετανική ομάδα παρουσίασε στο Grove τα νέα της χρώματα ενόψει του 2019, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του νέου χορηγού ονομασίας της, που είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ROKiT

Βρείτε μας στο

Νέος χορηγός, νέα χρώματα, νέοι οδηγοί και διαφορετική αντιμετώπιση, συνιστούν τα στοιχεία της πλήρους ανανέωσης για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula1. Μετά την περσινή σεζόν, η οποία ήταν από τις χειρότερες στην ιστορία της ομάδας, η κόρη του Sir Frank Williams, Claire, που έχει αναλάβει την ηγεσία, αποφάσισε αλλαγή πλεύσης σε κάθε επίπεδο. Το νέο μότο της ομάδας, “next-gen Williams“, πέραν της αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία της ομάδας, καταδεικνύει και αλλαγή λογικής, αρχής γενομένης από το 2019.

Μπορεί η χορηγική συμφωνία που υπήρχε με την Martini να ολοκληρώθηκε, ωστόσο η Claire Williams δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Σύντομα, έφτασε σε συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ROKiT, η οποία ειδικεύεται σε τεχνολογία smartphones και στην εγκατάσταση καινοτόμων ασύρματων δικτύων σε μεγάλες πόλεις. Αυτή η συμφωνία, προσφέρει σημαντική ενίσχυση στο οικονομικό status της Williams, γεγονός απαραίτητο για τις ομάδες στον κόσμο της Formula1. Τα χρώματα της ομάδας, που είναι κυρίως λευκό και γαλάζιο, είναι σύγχρονα και απαλά, τραβώντας αλλά ταυτόχρονα ξεκουράζοντας το βλέμμα του θεατή. Το 2019, η ομάδα θα ονομάζεται ROKiT Williams Racing.

Όσον αφορά στους πιλότους για το 2019, η αλλαγή τακτικής είναι φανερή, καθώς οι Lance Stroll και Sergey Sirotkin, που είχαν επιλεχθεί κυρίως με οικονομοτεχνικά κριτήρια, αντικαθίστανται από τους Robert Kubica και George Russell. Η επιστροφή του Πολωνού στο grid, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Formula1, μετά τον τραυματισμό του 2011, ενώ ο νεαρός Russell έρχεται στο θεσμό ως πρωταθλητής της περσινής Formula2 και ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα στο χώρο. Είναι γεγονός, ότι το συγκεκριμένο δίδυμο έχει ήδη ιντριγκάρει τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αναμένουν με αγωνία τις επιδόσεις της Williams FW42 τη νέα σεζόν.

Περάσαμε πολλές αλλαγές τους τελευταίους μήνες, πολλές από τις οποίες θα παρουσιάσουμε ως next-gen Williams,” δήλωσε η Claire Williams. “Αυτή είναι η θέση μας γύρω από τη Williams. Έχει μεγάλο μέλλον στο σπορ και για εμάς, ο George (Russell) και ο Robert (Kubica) λένε ακριβώς αυτή την ιστορία, αποτελούν την ουσία της next-gen Williams. Μια ομάδα δεν πέφτει από την 5η στη 10η θέση χωρίς να έχει αδυναμίες. Αναλύσαμε τα σημεία αυτά, έχουμε κάνει πολλή δουλειά με στόχο να αλλάξουμε την τύχη μας ως ομάδα. Αλλά είναι ένα ταξίδι, ένα μονοπάτι. Πρέπει να δούμε τι θα φέρει αυτό, τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας το χειμώνα και μόνο στην Αυστραλία, θα γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε.

Αν και εμφανίζεται αισιόδοξη, η Williams δε θέλησε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επάνοδο της ομάδας. “Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο, δεν το έχουμε κάνει ποτέ αυτό στη Williams. Όταν έχουμε ένα νέο αυτοκίνητο, δεν έχουμε συγκεκριμένο στόχο γιατί δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει οι άλλοι. Προφανώς στόχος μας είναι να έχουμε πρόοδο και όσο πιο σύντομα, να θέσουμε ως στόχος την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και την επιστροφή στο βάθρο.

Ποια είναι όμως η άποψη του Sir Frank Williams για τα νέα χρώματα, από τη στιγμή που ο παραδοσιακός χρωματισμός της ομάδας, κατά τη δεκαετία του ’90, περιλάμβανε το πιο σκουρόχρωμο, ναυτικό μπλε; “Μπορεί να εκπλαγείτε, όμως τα νέα χρώματα άρεσαν στον Frank,” δήλωσε η Claire. “Ήμουν νευρική όταν έκανα την παρουσίαση στον Frank, καθώς είναι πολύ παραδοσιακός και προστατευτικός όσον αφορά στο ναυτικό μπλε. Όμως κατανόησε τα επιχειρήματα που είχαμε, καθώς θέλουμε να πούμε στον κόσμο μια ξεκάθαρη ιστορία και να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με το πού βρισκόμαστε. Το στηρίζει πλήρως… και είμαι εδώ. Αν δεν του είχε αρέσει, πιθανότατα θα με είχε απολύσει!

Αυτό που μένει να δούμε, είναι οι επιδόσεις της νέας Williams FW42 και των οδηγών της, αρχής γενομένης από τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης των ομάδων, που ξεκινούν στις 18 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr