Όταν η Nissan κέρδισε τον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου (+video)

Γνωρίζετε το Ράλι Αυστραλίας των 16.000 χιλιομέτρων; Ήταν ο πιο σκληρός αγώνας που έγινε ποτέ και η Nissan έφυγε νικήτρια από εκεί...

Βρείτε μας στο


Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετοί αγώνες που απαιτούν ιδιαίτερες αντοχές από το πλήρωμα και αξιοπιστία από το όχημα. Αντίστοιχος αγώνας, όμως, του διεθνούς αυστραλιανού Ράλι δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Τη μία και μοναδική φορά που πραγματοποιήθηκε, η Nissan κατάφερε να φύγει νικήτρια.

ΤΕΟΚΑΡ – Βόλος: Όταν οι Ιάπωνες της Nissan “υποκλίθηκαν” στους Έλληνες

Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1958 και το μήκος της διαδρομής ξεπερνούσε τα 16.000 χιλιόμετρα. Στις 20 Αυγούστου, τα πληρώματα βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης. Η απαιτητική διαδρομή ξεκίνησε από το Σίδνεϊ, γυρνούσε όλη την αυστραλιανή ήπειρο, επέστρεφε στο Σίδνεϊ και ολοκληρωνόταν στη Μελβούρνη.

Για να καταλάβετε πόσο δύσκολα ήταν κάποια περάσματα, από τα 67 αυτοκίνητα τερμάτισαν μόλις τα 36. Οι οδηγοί συναντούσαν αμμόλοφους, βάλτους και νερόλακκους με βάθος έως και ενός μέτρου. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μόνο τα πληρώματα μπορούσαν να επέμβουν στα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων.

Ο πρώτος τερματισμός ήρθε στις 7 Σεπτεμβρίου και, στην κατηγορία «Κλάση Α’» όπου συμμετείχαν αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κ.εκ., νικήτρια αναδείχτηκε η Nissan με το Datsun 1000 Sedan.

Ο απολογισμός του Ράλι Αυστραλίας ήταν αρκετοί τραυματισμοί, κατάγματα, ακόμη και
ένας θάνατος. Έτσι, δεν ξανά πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η Nissan κατάφερε να φύγει νικήτρια από εκεί, με αποτέλεσμα να αποδείξει στους πάντες την ποιότητα και την αξιοπιστία της.