Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα στο νερό (+video)

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτό το γνώριζε καλά ο Ιταλός Luca Colombo ο οποίος κατάφερε να γίνει ο ταχύτερος αναβάτης μοτοσυκλέτας κινούμενης σε νερό!

Βρείτε μας στο

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μοτοσυκλέτα να κινείται στο νερό. Την αρχή είχε κάνει ο Robbie Maddison, ο ο οποίος ήταν και πρώτος προφανώς που σημείωσε ρεκόρ, κινούμενης όμως στη θάλασσα.

Αυτή τη φορά ο Ιταλός Luca Colombo προτίμησε το ήρεμο, γλυκό νερό της λίμνης του Κόμο, στην οποία κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 104.4 χλμ./ώρα, δηλαδή 10.1 χλμ./ώρα παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ.

Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησε ο Ιταλός αναβάτης ήταν μία Honda CRF 450R, ειδικά τροποποιημένη για να μπορεί να κινείται και να στρίβει στο νερό (ειδικό ελαστικό με πτερύγια πίσω και σκι εμπρός), ενώ για να μην βυθιστεί έπρεπε η ταχύτητά της να είναι διαρκώς πάνω από τα 55 χλμ./ώρα.

Το ειδικό “σωσίβιο” που βλέπετε να έχει αγκαλιά ο αναβάτης, στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, είναι το σύστημα ασφάλειας που είχε η μοτοσυκλέτα προκειμένου να μην βυθιστεί, το οποίο άνοιξε αναπάντεχα, αλλά ευτυχώς μετά την επίτευξη του ρεκόρ.

Δείτε πιο κάτω το video από το απίθανο αυτό ρεκόρ.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr