Παραβατική η συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών. 6.440 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Τρομακτικά είναι τα νούμερα που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την στοχευμένη δράση της για την αντιμετώπιση των “επικίνδυνων” παραβάσεων από τους οδηγούς οχημάτων.

Βρείτε μας στο
Παραβάσεις Τροχαία

Η Τροχαία εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα “Παράβαση της εβδομάδας”, στο οποίο εστιάζει σε συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές των οδηγών.

Αυτή τη φορά και συγκεκριμένα από τις 26 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 31.010 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αν μη τι άλλο… τρομακτικά, καθώς βεβαιώθηκαν συνολικά 6.440 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα 1.350 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (677), της Αττικής (655), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (471), στο οδικό δίκτυο των Σερρών (372) και του Κιλκίς (359).

Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, ενώ υπενθυμίζει πως η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr