“Παιδικό” αυτοκίνητο Bugatti κοστίζει όσο μία Mercedes C-Class

Η Bugatti κλείνει φέτος τα 110 χρόνια ζωής και οι εορτασμοί καλά κρατούν. Αυτή τη φορά η γαλλική μάρκα παρουσίασε ένα μοντέλο αφιερωμένο σε παιδιά...

Βρείτε μας στο

Η Bugatti γιορτάζει φέτος τα 110α γενέθλιά της και όπως είναι λογικό έχει αρκετές εκπλήξεις να μας παρουσιάσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μία από αυτές είναι και το Bugatti Baby IΙ, η δεύτερη έκπληξη μετά την 110 Ans Bugatti. Πρόκειται για ένα παιδικό αυτοκίνητο, το οποίο έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που η μάρκα κατασκευάζει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ήταν το 1927 η πρώτη φορά που έγινε αυτό, όταν ο Ettore Bugatti είχε φτιάξει ένα ανάλογο, παιδικό αυτοκίνητο, το οποίο τελικά πωλούνται για μία δεκαετία. Πλέον, η ιστορία επαναλαμβάνεται… με την Bugatti Baby II, η οποία παραπέμπει σχεδιαστικά στην Type 35, είναι στα 3/4 του μεγέθους της και κοστίζει 30.000 ευρώ προ φόρων.

Η… παιδική Bugatti παίρνει πνοή από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 13,5 ίππων με το ειδικό Speed Key, με την ιπποδύναμη αυτή να είναι κανονικά στα 5,5 άλογα και στο Child Mode στα 1.5 άλογα. Η τελική του ταχύτητα στο Child Mode είναι στα 20 χλμ./ώρα, ενώ κανονικά μπορεί να φτάσει στα 45 χλμ./ώρα.

Στα χαρακτηριστικά του Bugatti Baby II οφείλουμε να αναφέρουμε πως είναι πισωκίνητο, έχε διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, δερμάτινα καθίσματα, ειδική πλακέτα από ασήμι στο εσωτερικό, λειτουργικό πίνακα οργάνων και ζάντες αλουμινίου.

Για την ιστορία να πούμε πως η Bugatti Baby II θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr