Ποια μάρκα πούλησε περισσότερο παγκοσμίως το 2018;

Το 2018 είναι μακρινό παρελθόν και πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα νούμερα των παγκόσμιων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων της χρονιάς που μας πέρασε. Ποια μάρκα τερμάτισε πρώτη;

Βρείτε μας στο
polisis

Η Focus2Move ακόμη για ακόμη μία χρονιά έχει τα… μαγικά νούμερα της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου και έδωσε στη δημοσιότητα την παγκόσμια κατάταξη ανά μάρκα, σύμφωνα με τις πωλήσεις του 2018. Ποια εταιρεία κατάφερε αυτή τη χρονιά να τερματίσει πρώτη σε πωλήσεις νέων αυτοκινήτων; Ποιος κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι; Toyota ή VW;

Σύμφωνα λοιπόν με τα νούμερα που ανακοινώνει η Focus2Move, η Toyota τερμάτισε πρώτη με συνολικές πωλήσεις 8,75 εκατομμυρίων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την VW η οποία έμεινε στις 6.94 εκατομμύρια πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών. Η Toyota κατάφερε να κυριαρχήσει κυρίως λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της στην αγορά της Ταϊλάνδης, της Ρωσίας και της Ισπανίας.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ford με 5.56 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Honda και Nissan με 5.03 και 4.97 εκατομμύρια πωλήσεις αντίστοιχα (ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα μάχη αυτή, καθώς οι δύο ιαπωνικές μάρκες τερμάτισαν πολύ κοντά). Τη δεκάδα έκλεισαν κατά σειρά οι Hyundai, Chevrolet, Kia, Mercedes και Renault.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τις εταιρείες που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών, η Kia είχε τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 3,1%, ενώ στον αντίποδα η Ford είχε τη μεγαλύτερη πτώση κατά 9,1%.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr