Ποιο αυτοκίνητο θα κατασκευάζει το «πράσινο» εργοστάσιο της BMW στο Μεξικό;

To BMW Group δραστηριοποιείται στο Μεξικό εδώ και 25 χρόνια και πλέον επενδύει σε αυτό το τεράστιο ποσό των 1.000.000.000 δολαρίων για να το εκσυγχρονίσει.Η BMW προχώρησε σε μία τεράστια επένδυση στο εργοστάσιό της στο Μεξικό, άνω του ενός δισεκ. δολαρίων προκειμένου να το εκσυγχρονίσει και να το κάνει λειτουργικό με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Μεξικανικής Κυβέρνησης και του BMW Group εγκαινίασαν το νέο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας στο San Luis Potosi, στο Μεξικό.

Το εργοστάσιο, που ήδη απασχολεί 2.500 άτομα, θα παρέχει δυναμικότητα παραγωγής έως 175.000 μονάδων τον χρόνο, όταν η φάση της προετοιμασίας ολοκληρωθεί πλήρως. Στο εργοστάσιο του San Luis Potosi θα κατασκευάζεται η πιο επιτυχημένη σειρά μοντέλου της BMW που δεν είναι άλλη από τη Σειρά 3 Sedan.

Σε ένα καινοτόμο, νέο κέντρο εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, νέο προσωπικό και μαθητευόμενοι εκπαιδεύονται πάνω στις τελευταίες διαδικασίες και τεχνολογίες παραγωγής του BMW Group, με βάση το μοντέλο διπλής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Το κέντρο δεν εστιάζει απλά στη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων εργαζομένων και μαθητευομένων, αλλά και στην ενίσχυση των κινήτρων, του ενθουσιασμού και του ομαδικού πνεύματος. Το εργοστάσιο συνεργάζεται με τέσσερα τεχνικά ινστιτούτα στην περιοχή και έχει ήδη εκπαιδεύσει 250 μαθητευόμενους σε τεχνικά επαγγέλματα.

Το BMW Group διευθύνει δικό του, τοπικό γραφείο προμηθειών στο Μεξικό από το 2008. Το 2017, το γραφείο μετεγκαταστάθηκε από την Πόλη του Μεξικού στο San Luis Potosi, όπου τώρα απασχολεί 105 άτομα. Ο όγκος προμηθειών του BMW Group στο Μεξικό έφτασε τα 2,5 δισεκ. δολάρια την περσινή χρονιά.

Το νέο εργοστάσιο στο Μεξικό επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε συνολικά 31 τοποθεσίες. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από 25 χρόνια, το BMW Group εγκαινίασε και το εργοστάσιό του στο Spartanburg, των ΗΠΑ και από τότε έχει επενδύσει σχεδόν εννέα δισεκ. δολάρια στις εγκαταστάσεις του. Η εταιρία θα επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον μέχρι το 2021, εν όψει της προετοιμασίας για τις μελλοντικές γενιές των μοντέλων BMW X, ενώ ο αριθμός θέσεων εργασίας θα αυξηθεί σε περίπου 11.000.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr