Ποιο είναι το Καναδικό Πράσινο Αυτοκίνητο του 2019;

Η συλλογή βραβείων για το Nissan Leaf συνεχίζεται, καθώς το αμιγώς ηλεκτρικό best-seller έλαβε ακόμη μια διάκριση για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις, αυτή τη φορά στον Καναδά

Βρείτε μας στο

Η βράβευση του Nissan Leaf, σε Καναδικό Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (CGCOTY), πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου Βανκούβερ, από την Ένωση Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου του Καναδά (AJAC).

Η επιτυχημένη πορεία του Nissan Leaf συνεχίζεται, αφού όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έγινε πρόσφατα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ξεπερνά τις 400.000 πωλήσεις στον πλανήτη. Η 2η γενιά του, εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 110 kW (περίπου 150 ίππων), ενώ έχει ροπή 320 Nm. Για να φορτιστεί το 80% της μπαταρίας απαιτούνται περίπου 40 λεπτά, ενώ η εμβέλεια του ορίζεται από τη Nissan στα 270 χιλιόμετρα. Εκτός από τα παραπάνω, το Leaf διαθέτει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, όπως τα ProPilot Assist και e-Pedal, με στόχο την πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση.

Επιστρέφοντας στη βράβευση του Nissan Leaf, να αναφέρουμε πως τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται από 65 δημοσιογράφους του AJAC στον Καναδά. Η αξιολόγηση γίνεται σε πλειάδα επιφανειών ή οδικών συνθηκών καθ’ όλη τη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και κατά το ετήσιο Φεστιβάλ Αξιολόγησης του AJAC, που πραγματοποιείται το φθινόπωρο. Τα αυτοκίνητα δεν περνούν από “εξετάσεις” μόνο αναφορικά με τις τεχνικές τους προδιαγραφές. Στην απόφαση της επιτροπής επενεργούν και άλλα κριτήρια, όπως η αποδοτικότητα καυσίμου, ο κινητήρας, το μέγεθος και ο σκοπός λειτουργίας του οχήματος.

Ο πρόεδρος της Nissan Καναδά, Joni Paiva, δήλωσε: “Ως πρωτοπόροι με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής, έχουμε καθήκον να προσφέρουμε στους Καναδούς ένα EV που προσφέρει περισσότερα και συνεχίζει να πρωτοστατεί στην πρόοδο της κατηγορίας οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Αυτό το επιτύχαμε με το νέο Nissan Leaf, που διαθέτει μια σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας και στάνταρ εξοπλισμό ειδικά για τον Καναδά”.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr