Ποιο Tesla; Ιδού το ηλεκτρικό Lucid Air με αυτονομία… diesel

Το αμιγώς ηλεκτρικό Lucid Air πλησιάζει προς την έναρξη της παραγωγής του και τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την αυτονομία του εντυπωσιάζουν.

Βρείτε μας στο
Lucid Air 2020 αυτονομία diesel

Το Lucid Air, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως concept πριν από τρία περίπου χρόνια, αναμένεται να τραβήξει εκ νέου το ενδιαφέρον του κοινού πάνω του στην κατηγορία των ηλεκτρικών όταν η αμερικάνικη εταιρία προχωρήσει και στην επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής. Μέχρι τότε το ενδιαφέρον “κρατιέται” σε υψηλά επίπεδα από τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με την προσφερόμενη αυτονομία του.Σύμφωνα και με δήλωση των ανθρώπων της Lucid το πολυτελές 4θέσιο Air με την τεράστια γυάλινη οροφή και τα ανακλινόμενα προαιρετικά πίσω καθίσματα μπορεί να διανύσει κατά το αμερικάνικο πρότυπο EPA (το αντίστοιχο του “δικού” μας WLTP) ούτε λίγο ούτε πολύ 832 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση της συστοιχίας των μπαταριών του! Με αυτά τα νούμερα η αμερικάνικη πρόταση φαίνεται να βάζει τέλος  μια και καλή στο “άγχος” της ηλεκτρικής αυτονομίας, αρχικά στα μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που θα θυσιάζει τις επιδόσεις για χάρη της αυτονομίας αφού η εταιρία ανακοινώνει μέχρι στιγμής 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και τελική που ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα! Στόχος της Lucid με το Air δεν είναι απλά να εισέλθει στην κατηγορία των ηλεκτρικών αλλά να αφήσει το δικό της σημάδι στα πολυτελή grand tourers με ένα μοντέλο που βρίθει παράλληλα τεχνολογιών και είναι σύμφωνα με τους Αμερικάνους ήδη προετοιμασμένο για αυτόνομη οδήγηση.

Περισσότερα για το Air στις 9 Σεπτεμβρίου που θα γίνει και η επίσημη αποκάλυψη του.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr