Πωλείται η Lancia Delta HF Integrale “Deltona” του Carlos Sainz (+TractioN Video)

Σπάνια συναντάς προς πώληση μία Lancia Delta HF Integrale "Deltona" και εδώ έχουμε μία από αυτές. Δείτε περισσότερα για αυτήν.

Βρείτε μας στο

Κατά καιρούς στο motorsportauctions.com έχουν “ανέβει” προς πώληση συγκλονιστικά αυτοκίνητα και ένα από αυτά είναι και η Lancia Delta HF Integrale “Deltona” που βλέπετε σε αυτό το άρθρο.

Δείτε επίσης: Ήχος και θέαμα από συγκλονιστική Lancia Delta 700 ίππων (+video) 

Πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο έχοντας στο τιμόνι του τον Carlos Sainz κέρδισε το 1993 το Formula Rallye Oviedo (ERC). Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη εκείνη την χρονιά για τον Sainz. Μια χρονιά που και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει, καθώς πήγε με προσδοκίες στη Lancia, αφήνοντας την Toyota, αλλά τελικά δεν είδε ποτέ τα αποτελέσματα που θα περιμένε.

Δείτε επίσης: Video – Όταν ο Kankkunen συνάντησε τη Lancia Delta HF Integrale “Deltona”

Φυσικά για την ιστορία να θυμίσουμε πως με την Deltona η ιταλική μάρκα κατέκτησε έξι σερί παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών (από το 1987 έως και το 1992), ενώ από το 1987 έως και το 1989 κατέκτησε τα πρωταθλήματα οδηγών.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμό ΤΟ35378S ταξινομήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και ήταν το πρώτο προδιαγραφών Terra που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την Rally Replay το 2019 με τον Miki Biasion και την ομάδα του να επιθεωρούν πλήρως το αυτοκίνητο, το οποίο και δοκίμασαν για να δουν την συμπεριφορά του.

Μάλιστα η εταιρεία επανέφερε και τα χρώματα της Repsol στο αυτοκίνητο, όπως ακριβώς ήταν και το 1993.  Η τιμή του αυτοκινήτου είναι ανακοινώσιμη μόνο σε όσους εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτό. Δείτε εδώ την σχετική αγγελία, και εδώ ξεφυλλίστε το ειδικό, ψηφιακό περιοδικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τη Lancia Delta HF Integrale “Deltona” τα υπόλοιπα αφήνουμε να σας τα πουν ο Κώστας με τον Μάνο στο video που ακολουθεί.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr