Πωλείται μία σπάνια Bugatti EB110 GT

Μία από τις μόλις 84 Bugatti EB110 GT πρόκειται να πουληθεί σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τιμή της θα έχει εφτά ψηφία...

Βρείτε μας στο

Ένα αυτοκίνητο που μας ταξιδεύει πίσω στις αρχές των ’90s πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα. Ο λόγος για την Bugatti EB110, το μοντέλο που αναβίωσε τη γαλλική φίρμα, δίνοντάς της την ταυτότητα του σήμερα.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που φέρει τον αριθμό #3922 και είναι ένα εκ των 84 αντιτύπων που δημιουργήθηκαν. Κατασκευάστηκε το 1993 και το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά του ανθρώπου που ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία στο Molsheim της Γαλλίας από το 1909.

Video: Δες την Bugatti Chiron να σπάει κάθε ρεκόρ “πιάνοντας” 490,484 χλμ./ώρα

Μάλιστα, η Bugatti EB110 GT «πηγάζει» από την Ιταλία, αφού είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δύο Ιταλών. Ο μηχανολόγος μηχανικός, Paolo Stanzani, ανέλαβε το κατασκευαστικό κομμάτι και ο Marcello Gandini το σχεδιαστικό. Αποτέλεσμα της ίδιας ομάδας τυχαίνει να είναι και η Lamborghini Countach.

Επιστρέφουμε στη Bugatti EB110 GT, η οποία βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση μιας και έχει διανύσει μόλις 11.105 χιλιόμετρα. Αρχικά αγοράστηκε από τον διευθυντή της Bugatti, Jean Marc Borel, και σήμερα πωλείται από έναν οίκο που βρίσκεται στη Φλόριντα.

Εξοπλίζεται με έναν θηριώδη quad-turbo V12 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 553 ίππους και 610 Nm ροπής. Η κίνηση περνά ασφαλώς και στους τέσσερις τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Έτσι τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 343 χλμ/ώρα.

Videos: Όταν η Koenigsegg έσπαγε το ρεκόρ 0-400-0 της Bugatti!

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της Bugatti μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη αγγελία. η τιμή της παραμένει απόρρητη, αλλά οι πιθανότητες να ξεπεράσει ακόμα και τα 1,5 εκατ. ευρώ είναι αρκετές.