Πως να εκμεταλλευτείτε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας στο έπακρο (+video)

Δείτε βήμα προς βήμα πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας και να κάνετε πιο πρακτικό φόρτωμα.

Βρείτε μας στο

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου στους δρόμους, για τα 268 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα, στην Ευρώπη. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ευρωπαϊκές οικογένειες στην πραγματικότητα φοβούνται την οδήγηση κατά την εορταστική περίοδο, με το 60% να ισχυρίζεται ότι η φόρτωση του αυτοκινήτου για τα οικογενειακά ταξίδια και την επίσκεψη σε συγγενείς, τους προκαλεί άγχος.

Για το 40% των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν για να επισκεφθούν 10 ή περισσότερα άτομα κατά τη διάρκεια των διακοπών, ο όγκος από τις βαλίτσες, τα τρόφιμα και τα δώρα που πρέπει να φορτωθούν στο αυτοκίνητο προκαλεί ανησυχία στους περισσότερους, σε βαθμό μάλιστα που το 23% εξ αυτών να προτιμά να ακυρώσει εντελώς τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις!

Προκειμένου να απομακρυνθεί το άγχος της φόρτωσης του αυτοκινήτου κατά την εορταστική περίοδο, η Nissan έχει συνεργαστεί με την ειδικό σε θέματα ταξιδιών και φόρτωσης αποσκευών, Kate Simon, συγγραφέα του φημισμένου βιβλίου «How To Pack for Any Trip» που εκδόθηκε από την Lonely Planet.

Ο συγκεκριμένος οδηγός μπορεί να βοηθήσει ακόμη και εκείνους που φορτώνουν μερικά από τα πιο δύσκολα αντικείμενα, με τους Ευρωπαίους να παραδέχονται ότι κουβαλούν από ενυδρεία ψαριών, σιδερώστρες, φουσκωτές βάρκες, μέχρι και πιάνο για τα γλέντια τους! Το αφαιρούμενο πάτωμα στον χώρο αποσκευών του Qashqai, που μπορεί να ανυψωθεί έως το χείλος της φόρτωσης, αποτελεί ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του μοντέλου για εύκολη φόρτωση.

“Η προετοιμασία των Χριστουγέννων μπορεί να είναι αγχωτική και συχνά η ανάγκη να ταξιδέψουμε με γεμάτο το αυτοκίνητο, μπορεί να χειροτερεύσει τα πράγματα. Όταν δίνουμε συμβουλές στο κοινό για το πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο τον χώρο στο αυτοκίνητό του, το Nissan Qashqai λειτουργεί ως ένα καλό παράδειγμα, λόγω της εντυπωσιακής πρακτικότητας και του ειδικού σχεδιασμού του αυτοκινήτου.

“Η φόρτωση για το οικογενειακό ταξίδι, με αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή, θα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλους, γι ‘αυτό ενθουσιάστηκα όταν αποφάσισα να συνεργαστώ με τη Nissan και να παρουσιάσω πώς ένα από τα πιο δημοφιλή οικογενειακά αυτοκίνητα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος αυτών των Χριστουγέννων”, δήλωσε η Kate Simon.

Οι οδηγίες, βήμα προς βήμα, έχουν ως εξής:

  • Πλήρεις δοκιμαστικές φορτώσεις του αυτοκινήτου (το 40% των Ευρωπαίων παραδέχονται ότι κάνουν δοκιμαστικές φορτώσεις, προκειμένου να μειώσουν το στρες του Χριστουγεννιάτικου ταξιδιού)
  • Γνωρίστε τις διαστάσεις του πορτμπαγκάζ σας για να αποφύγετε την φόρτωση μέχρι το ύψος του καθρέπτη
  • Μεγιστοποιήστε τον χώρο μέσα στις αποσκευές σας, αποθηκεύοντας όλα τα ρούχα σε στενά στρώματα και γεμίζοντας παπούτσια με κάλτσες και προϊόντα περιποίησης
  • Για Χριστουγεννιάτικα ταξίδια με πολλές στάσεις, φροντίστε για μια θήκη πραγμάτων που θα είναι κοινή, για κάθε προορισμό
  • Ψάξτε ενδελεχώς για εύχρηστο, κρυφό χώρο στο πορτμπαγκάζ
  • Φορτώστε τα αντικείμενα με σειρά προτεραιότητας και ανάλογα με τη σειρά των επισκέψεων, ώστε να τα βγάζετε μετά με σειρά προτεραιότητας.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr