Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Φεβρουαρίου

Ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων για το μήνα Φεβρουάριο. Πάμε να δούμε πόσα ταξινομήθηκαν και με τι καύσιμο.

Βρείτε μας στο

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΑΑ, έπειτα από την επεξεργασία των νούμερων της ΕΛΣΤΑΤ, τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας για τον μήνα Φεβρουάριο. Όπως θα δείτε και πιο κάτω αναλυτικότερα, η αγορά κινήθηκε πτωτικά (λογικό καθώς πέρυσι δεν ήταν ακόμη σε καραντίνα η χώρα τον Φεβρουάριο).

Συγκεκριμένα, φέτος ταξινομήθηκαν συνολικά 6.690 νέα αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι 7.862 νέα μοντέλα, όπερ σημαίνει μείωση της τάξης του 14,9%. Συνολικά, το πρώτο δίμηνο του έτους η πτώση στην αγορά νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας είναι στο 18,1%, καθώς πέρυσι είχαν ταξινομηθεί Ιανούαριο-Φεβρουάριο 17.647 νέα αυτοκίνητα, ενώ φέτος ταξινομήθηκαν 14.456 νέα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες, μόνο αυτές των υβριδικών, των ηλεκτρικών και του υγραερίου έχουν θετικό πρόσιμο. Οι ταξινομήσεις των υβριδικών έχουν αυξηθεί κατά 10,1%, των ηλεκτρικών/plug in υβριδικών έχει αυξηθεί κατά 4,1% και των LPG κατά 1,1%. Για την ιστορία να πούμε πως τα βενζινοκίνητα παραμένουν στην κορυφή με 49,1%, ενώ το μερίδιο των πετρελαιοκίνητων έχει πέσει στο 21,5%.