Πρόστιμο 750.000 ευρώ σε εκπομπή αυτοκινήτου λόγω ρύπων (+video)

Αυστηρότατο πρόστιμο επέβαλε το δικαστήριο στους βελτιωτές diesel κινητήρων. Δείτε πόσο πιο βλαβερά ήταν τα εν λόγω οχήματα σε σχέση με τα εργοστασιακά...

Βρείτε μας στο

Φαίνεται ότι οι αρχές τις Γιούτα δεν αστειεύονται με την περιβαλλοντική ρύπανση. Δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να τιμωρήσουν με βαρύ πρόστιμο τους πρωταγωνιστές μίας εκπομπής αυτοκινήτων του «Discovery Channel». Ονομάζεται «Diesel Brothers» και πειραματίζεται με βελτιώσεις diesel κινητήρων.

Όλα ξεκίνησαν από την οργάνωση «Utah Physicians for a Healthy Environment», η οποία κατέθεσε μήνυση στους «Diesel Brothers». Ο λόγος ήταν ότι βελτιώνουν κυρίως επαγγελματικά μοντέλα με έναν και μόνο σκοπό, να παράγουν όσο το δυνατόν περισσότερο καπνό.

Οι πρωταγωνιστές της εκπομπής διατηρούν ταυτόχρονα και επιχείρηση βελτίωσης πετρελαιοκινητήρων. Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης αγόρασαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο ελέγχθηκε από το υπουργείο υγείας της Γιούτα. Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά, με τον diesel κινητήρα να παράγει 36 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και 21 φορές περισσότερα βλαβερά μικροσωματίδια, σε σχέση με το ίδιο όχημα στην εργοστασιακή του μορφή.

Φώτα ομίχλης: Πότε επιτρέπεται η χρήση τους, ποιο είναι το πρόστιμο;

Έπειτα από δικαστική έρευνα, αποφασίστηκε χρηματική ποινή ύψους 750.000€ στους βελτιωτές λόγω παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία της ατμόσφαιρας. Μάλιστα, έγινε ξεκάθαρο ότι το πρόστιμο δε θα διαγραφεί σε περίπτωση πτώχευσης.

Μένει να δούμε αν θα τιμωρηθεί και το Discovery Channel, μιας και εκεί προβάλλεται η εκπομπή. Βλέποντας το video που ακολουθεί, η πρώτη σας αντίδραση θα είναι κάτι σαν το «How dare you», όπως λέει και η μικρή Greta.