Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα τον Αύγουστο, στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων

Η Ελλάδα ήταν η χώρα που τον Αύγουστο παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων. Ας δούμε τι έγινε αναλυτικά.

Βρείτε μας στο
Πωλήσεις Ευρώπη Μάρτιος 2020

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη κινούνται πτωτικά και όπως φαίνεται το 2019 θα έχει αρνητικό πρόσημο. Όχι όμως για την Ελλάδα, καθώς στην χώρα μας η αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων πάει εξαιρετικά και ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας καυτός κυριολεκτικά (λόγω θερμοκρασιών) και μεταφορικά λόγω πωλήσεων (δείτε εδώ αναλυτικά τις ταξινομήσεις για τον Αύγουστο αλλά και από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο).

Ενδεικτικός είναι ο πίνακας του JATO ο οποίος συλλέγει επίσημα στοιχεία από κάθε χώρα. Σε αυτόν φαίνεται στην κορυφή η Ελλάδα, η οποία έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων που φτάνει στο 24,9%. Τιμή μεγαλύτερη από αυτές των άλλων τριών χωρών και συγκεκριμένα της Ουγγαρίας, της Σουηδίας και της Κροατίας που σημείωσαν αύξηση 20,7%, 19,6% και 6,7% αντίστοιχα.

Η πρώτη θέση της Ελλάδας όμως δεν είναι το μόνο στοιχείο που εντυπωσιάζει, καθώς όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον πίνακα, αν εξαιρέσουμε τις προαναφερθείσες χώρες, όλες οι άλλες γνώρισαν πτώση, από 0,9% στην Γερμανία έως και 32,6% στην Λιθουανία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι ευρωπαϊκές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων του Αυγούστου ήταν στα 1.070.276 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 8,7% (102.000 αυτοκίνητα) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Παρόλα αυτά, αυτός ήταν ο δεύτερος καλύτερος Αύγουστος της τελευταίας δεκαετίας. Ενδεικτικά οι πωλήσεις του ήταν αυξημένες κατά 19% από τον Αύγουστο του 2017.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr