Η Toyota δεν γλίτωσε από την πτωτική τάση της αγοράς, το ‘α εξάμηνο του 2020

Η έξαρση της πανδημίας επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της Toyota. Δείτε τα αποτελέσματα του πρώτο εξαμήνου και το best-seller μοντέλο...

Βρείτε μας στο

Η έξαρση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις της Toyota. Πρόσφατα η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τις «επιδόσεις» της για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και η μείωση είναι αισθητή.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του βασικού νέου Toyota Yaris με τον 1000άρη κινητήρα στην Ελλάδα

Στην παγκόσμια αγορά, οι δείκτες έδειξαν ότι οι πωλήσεις για το 2020 έφτασαν μόλις στο 84% συναρτήσει της προηγούμενης χρονιάς. Παρόμοιο σκηνικό επικράτησε και στην αγορά της Ευρώπης, όπου η μείωση των πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο έφτασε στο 11%. Η πιο αισθητή μείωση εμφανίστηκε στην Κίνα το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, όπου η πτώση ξεπέρασε το 30%. Η αιτία, βέβαια, δεν ήταν άλλη από την έξαρση του COVID-19.

Τεράστια μείωση υπήρξε και στην παραγωγή. Ενδεικτικά στην Ευρώπη καταγράφηκε μείωση κατά 99,2% τον Απρίλιο και κατά 59,9% τον Μάιο. Από τον Ιούνιο ήρθε η εξισορρόπηση με την προηγούμενη χρονιά, αφού η μείωση παραγωγής που καταγράφηκε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ήταν 3,9%.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το Toyota RAV4 έγινε το best-seller της ιαπωνικής φίρμας για το πρώτο εξάμηνο το 2020. Οι πωλήσεις έφτασαν τις 426.000 και σε αρκετές αγορές, όπως αυτή της Βόρειας Αμερικής, η αύξηση συγκριτικά με το 2019 έφτασε στο 15%.