Ρολόι Nissan από το σπόιλερ του ιστορικού αγωνιστικού Datsun BRE 510 [2020]

Η Nissan τιμά τον θρύλο των αγώνων John Morton, με ένα συλλεκτικό ρολόι, κατασκευασμένο από το θρυλικό Datsun BRE 510.

Βρείτε μας στο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τιμήσεις έναν θρύλο των αγώνων και ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι να φτιάξεις ρολόι προς τιμήν του. Αυτόν τον τρόπο βρήκε η Nissan η οποία σε συνεργασία με τη REC κατασκεύασε το ρολόι από το σπόιλερ του ιστορικού #46 Datsun BRE 510 του 1971.

Αυτό έγινε προς τιμήν του John Morton, του γνωστού οδηγό αγώνων (στην Αμερική τουλάχιστον) ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ανέβασε το εμπορικό σήμα της Datsun στο ψηλότερο σκαλί των αγώνων και έχτισε μια σχέση λατρείας με τους απανταχού θαυμαστές της μάρκας.

Ο Morton πίσω από το τιμόνι του #46 Datsun 510 που εξελίχθηκε από τον Peter Brock και την Brock Racing Enterprises (BRE), κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2.5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας του 1971 τάραξε τόσο πολύ τα νερά των αγώνων, ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη φήμη του “φονέα των γιγάντων”.

“Αυτό το ρολόι είναι ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης για έναν πολύτιμο φίλο της Nissan και ένα διαχρονικό μύθο για τους οπαδούς των αγώνων, σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Dave Bishop, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων στο τμήμα aftersales, της Nissan North America.

Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το BRE #46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του #46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Morton.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου, ήταν κρεμασμένο στον τοίχο ενός γραφείου στην έδρα της Nissan, θυμίζοντας το θρυλικό Datsun BRE 510. Τώρα αυτό το σπόιλερ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την πλάκα του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου.

“Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο ευτυχισμένος είμαι που βλέπω αυτό το ρολόι, με το όνομά μου πάνω του. Είναι τεράστια τιμή για μένα”, δήλωσε ο Morton.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr