Σαν σήμερα το 1993: Η τελευταία νίκη του Senna και το τελευταίο GP του Prost (+videos)

Σήμερα είναι μία σημαδιακή ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την F1 ειδικότερα, καθώς ο Senna πήρε την τελευταία του νίκη και ο Prost κρέμασε τα... γάντια του.

Βρείτε μας στο


Θα μπορούσαμε να πούμε πως η 7η Νοεμβρίου 1993 είναι το “τέλος εποχής”! Μιας εποχής στην οποία οι παλιοί έδωσαν την σκυτάλη στους νέους (Michael Schumacher, Damon Hill, Mika Häkkinen, Rubens Barrichello και Eddie Irvine ετοιμάζονταν να πάρουν την σκυτάλη) και που Ayrton Senna και Alain Prost αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά.

Μία αναμέτρηση που τους βρήκε στον αγώνα της Αυστραλίας, ο οποίος ήταν και ο επίλογος της χρονιάς (ήταν εξάλλου και το τελευταίο Gran Prin της σεζόν από το 1987 έως και το 1993).

Αν και ο αγώνας αυτός αγωνιστικά δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο, καθώς ο Prost είχε εξασφαλίσει τον τίτλο και η Williams είχε κυριαρχήσει, συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας καθώς ο Senna αποχαιρετούσε την McLaren και ο Prost αποχαιρετούσε την F1.

Η ιστορία όμως έμελλε να γράψει πως αυτός ήταν και ο αγώνας στον οποίο ο Ayrton Senna πέτυχε την 41η και τελευταία του νίκη. Μία νίκη που ήταν και αυτή που εκείνο το διάστημα έφερε την McLaren πάνω από την Ferrari σε συνολικές νίκες στην F1 με 104 νίκες.

Ο Ayrton Senna σημείωσε έτσι την 35 νίκη του με τη McLaren, ενώ είχε συνολικά 46 pole positions και είχε συγκεντρώσει 477 πόντους όσο έμεινε στην βρετανική ομάδα.

Μετά τον αγώνα ο Ayrton Senna παρακολούθησε μία συναυλία της Tina Turner η οποία του αφιέρωσε το τραγούδι “Simply the Best” και ο Senna ανέβηκε στην σκηνή.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr