Seat και μουσική πάνε μαζί (+video)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Seat θα είναι χορηγός στο μουσικό φεστιβάλ Primavera Sound, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη

Βρείτε μας στο

Οι δεσμοί που αποκτά η Seat με το νεανικό κοινό ολοένα και αυξάνονται. Αυτό αποδεικνύει η συνεργασία της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το Primavera Sound, μεγάλο διεθνές φεστιβάλ μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου-1 Ιουνίου στη Βαρκελώνη.

H Seat θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετακινήσεις των επισκεπτών, οι οποίοι υπολογίζεται πως θα φτάσουν στους 220.000 ανθρώπους. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η ισπανική μάρκα φιλοδοξεί να δημιουργήσει ακόμη πιο στενούς δεσμούς με τους νέους ανθρώπους, στους οποίους αποτείνεται κατά κύριο λόγο το Primavera Sound. Για να γίνει κατανοητή η δυναμική του Φεστιβάλ, στο πρόγραμμα υπάρχουν τα ονόματα σημαντικών καλλιτεχνών της παγκόσμιας σκηνής. Πιο γνωστοί εξ αυτών είναι οι Miley Cyrus, Solange, Interpol, Carly Rae Jepsen και James Blake.

Η συμμετοχή της Seat στο Primavera Sound, δεν περιορίζεται στις μετακινήσεις. Η συνεργασία αυτή έχει ακόμη αρκετά σκέλη, όπως τη δημιουργία της ψηφιακής-οπτικοακουστικής πλατφόρμας Radio Primavera Sound ή το Seat Village. Επιπλέον, στις καινοτομίες της διοργάνωσης συγκαταλέγονται το Seat Lost & Sound App, καθώς και τα Festival Subtitles. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Seat Village
Το πρόγραμμα του ειδικά διαμορφωμένου χώρου περιλαμβάνει 13 καλλιτέχνες της hip hop και trap μουσικής, με ζωντανές εμφανίσεις των Little Simz, Mucho Muchacho, Junglepussy και Kaydy Cain. Το κλείσιμο κάθε βραδιάς θα αναλάβουν οι Jarvis Cocker (Pulp), Tim Burgess (The Charlatans) και Richard Colburn (Belle & Sebastian), Djs από γνωστές indie μπάντες. Κερασάκι στην τούρτα θα είναι η συναυλία της Miley Cyrus στο Seat Stage, μόλις μία ημέρα μετά την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της άλμπουμ. Ακόμη, στη σκηνή αυτή θα βρεθούν οι Solange, Interpol, Carly Rae Jepsen και James Blake.

Radio Primavera Sound
Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή και οπτικοακουστική ραδιοφωνική πλατφόρμα, η οποία διαθέτει ζωντανό μουσικό και πολιτιστικό πρόγραμμα όλο το χρόνο. Σε αυτό εντάσσεται και η Seat μέσω δύο ραδιοφωνικών εκπομπών. Φέτος, το στούντιο ηχογράφησης θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ, ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με συνεντεύξεις και μουσική. Όποιος θέλει να συντονιστεί, αρκεί να κατεβάσει μια ειδική εφαρμογή για κινητά. Ακόμη ένα ενδιαφέρον εγχείρημα, είναι η δημιουργία από τη Seat ενός χώρου συνεργασίας, για περισσότερους από 15 καλλιτέχνες. Εκείνοι, θα επιδιώξουν μέσω διάσπαρτων τοιχογραφιών γύρω από το φεστιβάλ, να ζωντανέψουν ιστορικά τραγούδια του Primavera Sound.

Seat Lost & Sound App
Τα μουσικά φεστιβάλ συγκεντρώνουν πάντοτε πολύ κόσμο και η πιθανότητα να χαθούμε από την παρέα μας, είναι μεγάλη. Για να αποφευχθεί αυτό, η Seat δημιούργησε την εφαρμογή κινητών Lost & Sound, με προφανή αναφορά στη φράση “Lost & Found”. Χάρη σε αυτήν, ο καθένας θα μπορεί να εντοπίσει τους φίλους του με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Πώς θα γίνεται αυτό; Όποιος θελήσει να βρει έναν φίλο του, αρκεί να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή. Έπειτα, αφού σαρώσει την περιοχή με το φακό της κάμερας, το εικονίδιο που επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο άτομο θα εμφανιστεί στην οθόνη στο σημείο που βρίσκεται.

Festival Subtitles
Ο λόγος για μια συλλογή αυτοκόλλητων ετικετών, ειδικών για χρήση σε Instagram Stories. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Seat δημιουργηθεί μια τέτοια συλλογή, η οποία προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για χρήση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Για να εντοπίσουν τα αυτοκόλλητα οι χρήστες, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν “Primavera Sound” στην καρτέλα Finder GIFS στο Instagram.

Η τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να προσφέρουν υπηρεσίες που ξεπερνούν την απλή παροχή νέων οχημάτων, είναι σαφής. Το μεγάλο εύρος της συνεργασίας ανάμεσα στη Seat και το φεστιβάλ Primavera Sound, το αποδεικνύει.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr