Sian Roadster: Ιδού η ισχυρότερη ανοιχτή Lamborghini

Στο δρόμο προς την ηλεκτροποίηση η Lamborghini αποκάλυψε τη Roadster που αποτελεί την ανοιχτή έκδοση της υβριδικής Sian των 819 ίππων.

Βρείτε μας στο
2020 Lamborghini Sian Roadster

Η Sian είναι η ισχυρότερη Lamborghini που έχει κατασκευαστεί ποτέ και η Sian Roadster ήρθε για να πάρει τη θέση της ως το ισχυρότερο ανοιχτό μοντέλο που έχουμε δει μέχρι στιγμής από τους Ιταλούς.

Η παραγωγή της Sian Roadster έφτασε στις μόλις 19 μονάδες και όλες τους έχουν βρει ήδη τους ιδιοκτήτες τους.

“Η Sian Roadster μας παρουσιάζει το πνεύμα της Lamboprghini. Είναι η έκφραση της σχεδίασης που κόβει την ανάσα και της εξαιρετικής απόδοσης, αλλά πιο σημαντικά ενσωματώνει μελλοντικές τεχνολογίες. Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα κίνησης της Sian σηματοδοτεί την κατεύθυνση της Lamborghini στα υπεραυτοκίνητα και η ανοιχτή έκδοση επιβεβαιώνει την επιθυμία για την απόλυτη lifestyle Lamborghini καθώς προχωράμε σε ένα αύριο που απαιτεί νέες λύσεις”, δήλωσε σχετικά ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Την ανοιχτή Sian τη βλέπουμε στο Μπλε του Ουρανού, όπως ονομάζουν το χρώμα της οι Ιταλοί, ωστόσο, χάρη στο τμήμα εξατομίκευσης της Lamborghini, οι ιδιοκτήτες της έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν κάθε λεπτομέρεια σχεδόν στα προσωπικά τους γούστα.

Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω για σχεδιαστικά highlights, αν όμως το έκανα αυτό που ξεχωρίζει είναι μάλλον το πίσω μέρος που αντλεί πολλά στοιχεία από την Countach.

Αυτό που επίσης κάνει τις υβριδικές Sian να ξεχωρίζουν είναι η απουσία συστοιχίας μπαταριών ιόντων λιθίου. Οι Ιταλοί, στοχεύοντας, στο όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα προτίμησαν τη λύση του υπερπυκνωτή. Σύμφωνα με τη Lamboprghini ο δικός τους είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία αντίστοιχου μεγέθους, φορτίζει όσο γρήγορα απελευθερώνει ηλεκτρική ενέργεια ενώ μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ ζυγίζει συνολικά μόλις 34 κιλά.

Ο μεγάλος V12 αποδίδει 785 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. με τον ηλεκτρικό κινητήρα να προσθέτει άλλους 34 ίππους για συνολική απόδοση που φτάνει στους 819 ίππους. Η τελική ταχύτητα της πάντα ανοιχτής Sian ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα και τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα. Το ηλεκτρικό μοτέρ συνεισφέρει στις επιδόσεις σε ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα και έπειτα απεμπλέκεται.

Δείτε και το σύντομο video που ετοίμασε η Lamborghini για το παγκόσμιο ντεμπούτο της Sian Roadster.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr