Σημαντική ανανέωση για το Peugeot Metropolis

Η Peugeot Motorcycles προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου τρίτροχου Metropolis που παρουσιάζεται ριζικά ανανεωμένο έναντι του υπάρχοντος.

Βρείτε μας στο
2020 Peugeot Metropolis

Τα τρίτροχα scooters έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Χάρη στα αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης που προσφέρει ο δεύτερος εμπρός τροχός κάνουν την κίνηση στο κέντρο της πόλης πιο ασφαλή, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με το κέντρο της Αθήνας. Η Peugeot λοιπόν μας παρουσίασε το νέο Metropolis, το οποίο ανανεώνει εξολοκλήρου την σχεδίαση του και προσθέτει νέες πρακτικές λύσεις στον εξοπλισμό του όπως είναι το keyless σύστημα εκκίνησης.

H Peugeot αναφέρει αλλαγές στον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα των 400 κ.εκ. με στόχο να μειωθούν οι τριβές του αλλά και νέα χαρτογράφηση για το σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Η απόδοση του ανέρχεται στους 36 ίππους και η ροπή κορυφώνεται στα 38,3 Nm με το ρεζερβουάρ των 13,5 λίτρων να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 300 χλμ. σύμφωνα με την Peugeot.

Στην ψηφιακή TFT οθόνη με τη διαγώνιο των πέντε ιντσών βλέπουμε πέρα από πληροφορίες λύσεις συνδεσιμότητας αλλά και σύστημα πλοήγησης, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα πίσω είναι LED όπως και τα φώτα ημέρας εμπρός.

Η Peugeot Motorcycles που συγκαταλέγεται επίσημα από πέρσι στις θυγατρικές της Mahindra (οι Ινδοί εξαγόρασαν και το υπόλοιπο 51% από την Peugeot) μας λέει πως το νέο Metropolis φέρει και μια πρωτιά για τους τρεις τροχούς, ένα σύστημα προειδοποίησης φρεναρίσματος πανικού. Σε περίπτωση που φρενάρετε πολύ δυνατά το σύστημα ενεργοποιεί τα αλάρμ για να ειδοποιήσει έτσι και αυτούς που ακολουθούν για επικείμενο κίνδυνο. Στον εξοπλισμό ασφάλειας συγκαταλέγονται το ABS αλλά και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού.

Στο κομμάτι της πρακτικότητας ο μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα διατηρείται και εξακολουθεί να συμπληρώνεται από το μίνι πορτμπαγκάζ στο πίσω μέρος.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr