Σημαντική άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

O Μάιος μας αποχαιρέτησε και άφησε τη θέση του στο... πολυπόθητο καλοκαίρι. Και μπορεί από άποψη καιρού να ήταν μέτριος, από άποψη πωλήσεων νέων αυτοκινήτων όμως ήταν πολύ καλός.

Βρείτε μας στο

Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ. Σύμφωνα με τα νούμερα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάιο 2019 υπήρξαν αυξημένες κατά 11,0% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, φέτος το Μάιο πουλήθηκαν 13.833 νέα αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν πωληθεί 12.467 μονάδες.

Καλή όμως ήταν και η συνολική πορεία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου από την αρχή του έτους έως και σήμερα για την κατηγορία των νέων αυτοκινήτων, καθώς το πεντάμηνο έκλεισε με 52.425 πωλήσεις, την στιγμή που πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα είχαν πωληθεί 49.741 αυτοκίνητα. Όπερ σημαίνει αύξηση της τάξης του 5,4%.

Εκτός των αυτοκινήτων όμως, αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα. Τη μεγαλύτερη αύξηση όλων παρουσιάζει η κατηγορία των λεωφορείων με 81,1%, ενώ ακολουθεί η κατηγορία των μοτοσικλετών άνω των 50 κ.εκ. με άνοδο 11,4%. Τέλος, τα φορτηγά παρουσιάζουν άνοδο κατά 8,5%.