Σοκάρει ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων στην χώρα μας!

Δείτε πόσα είναι τα ανσασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλφορούν στους δρόμους της χώρας μας, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΑΕΕ.

Βρείτε μας στο

Ο κύριος Δημήτρης Ζορμπάς, “Μελος ΔΣ Προεδρος Επιτροπης Αυτοκινητων στην εταιρεία Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος – ΕΑΕΕ” δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στοιχεια απο την ενημερωση της επιτροπης αυτοκινητων στην ΓΣ της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγραψε ο ίδιος, “το 2020 εγιναν 643.718 ελεγχοι-ερωτηματα απο την Τροχαια-Λιμεναρχειο-ΑΑΔΕ και δεν βρεθηκαν ασφαλισμενα 56.757 δηλαδή ποσοστο 8,82%. Αν λαβουμε Υποψιν μας τα ασφαλισθεντα οχηματα που ηταν το 2019 6.261.993 το 2020 6.299.174 τοτε με βαση αυτο το ποσοστο προκυπτει μια εκτιμηση ανασφαλιστων οχηματων 555.402 οχηματα.

Για την επιλυση του θεματος γινεται προσπαθεια ενοποιησης των μητρωων ολων των φορεων απο το Υπουργειο Ψηφιακης Διακυβερνησης και επομενως ακριβης εντοπισμος των ανασφαλιστων οχηματων και εφαρμογη των διαταξεων της Νομοθεσειας”.

Επομένως, στην χώρα μας αυτή την στιγμή τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλφορούν ανάμεσά μας ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και όλα αυτά παρά τις προσπάθειες των κυβερνόντων να για τον εντοπισμό τους αλλά και την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας που προβλέπει αφαίρεση πινακίδων και υψηλά πρόστιμα.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιμγή επιτέλους, θα λειτουργήσει η διασταύρωση στοιχείων (τέλη κυκλφορίας, ΚΤΕΟ, κλπ.) και θα βρεθούν όλα αυτά τα ανασφάλιστα οχήματα. Μέχρι τότε… πρόσοχη. Τι άλλο να πούμε…

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr